Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία για την ελευθερία του του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη Manbij της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Οι κάτοικοι της Μανμπίτζ βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη για να απαιτήσουν την ελευθερία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται σε πλήρη απομόνωση στη φυλακή του νησιού Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά και δεν υπάρχουν νέα του για 35 μήνες.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της Δημοκρατικής Πολιτικής Διοίκησης του Καντονιού Manbij και των συνδεδεμένων με αυτήν οργανώσεων, καθώς και μέλη του Γυναικείου Κοινοτικού Συμβουλίου Zenubiya, του Συμβουλίου Γυναικών της Συρίας, του Συμβουλίου Οικογενειών των Μαρτύρων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και ηγέτες της κοινής γνώμης της περιοχής.

Μιλώντας μετά τη διαδήλωση, ο Ραμπά Μπέκρο, Συμπρόεδρος του Γραφείου Εργασίας της Συνέλευσης της Ανατολικής Περιφέρειας, είπε: «Συγκεντρωθήκαμε γιατί υιοθετούμε τις ιδέες ελευθερίας του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος αφιερώθηκε στην ελευθερία Το μόνο αίτημα μας είναι η φυσική ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν».

Ο Îsmaîl Qetwan, μέλος της Οργάνωσης Πολιτικής Κοινωνίας του Καντονίου Manbij, δήλωσε: “Απαιτούμε τη φυσική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Öcalan, ο οποίος είναι η κύρια πηγή πίστης μας για δικαιοσύνη, δικαιώματα και ελευθερία. Εφόσον θυσίασε τη ζωή του για έναν δίκαιο σκοπό, για τους καταπιεσμένους λαούς, του αξίζει μια ελεύθερη ζωή μακριά από τα μπουντρούμια της καταπίεσης και των διώξεων».

Ο Qetwan τόνισε την ανάγκη εξέγερσης ενάντια στην καταπίεση και την τυραννία του κατοχικού τουρκικού κράτους και την ηρωική αντίσταση για ένα ελεύθερο μέλλον και ενότητα.

Το μέλος της Συριακής Πρωτοβουλίας για την Ελευθερία του Ηγέτη Abdullah Öcalan, Husam Al-Shewax, δήλωσε: «Η υπόθεση του ηγέτη Abdullah Öcalan δεν είναι μόνο η υπόθεση ενός λαού, αλλά η υπόθεση όλων των λαών και της ανθρωπότητας που ζει κάτω από την ομπρέλα του Δημοκρατικου Έθνους».

2024-02-29T00:40:45+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top