Χέμνταν Αλ Άμπιντ: Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για την Τουρκία, για ίδιον όφελος

Χέμνταν Αλ Άμπιντ: Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για την Τουρκία, για ίδιον όφελος

Χέμνταν Αλ Άμπιντ: Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για την Τουρκία για ίδιον όφελος

Χέμνταν Αλ Άμπιντ: Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για την Τουρκία, για ίδιον όφελος

Επικρίνοντας τη σιωπή της Ρωσίας σχετικά με την παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, ο Χέμνταν Αλ Άμπιντ είπε, "Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για τις δραστηριότητες του τουρκικού κράτους, για ίδιον όφελος".

Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι συμμορίες του επιτίθενται στην Ain Issa σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, η Ρωσία περιορίζεται στο να παρακολουθεί απλά τις επιθέσεις των συμμοριών, οι οποίες επιδιώκουν να καταλάβουν τον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4. Αξιολογώντας την κατάσταση, ο Χέμνταν Αλ Άμπιντ, Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, επεσήμανε ότι η Ρωσία παραμένει σιωπηλή σχετικά με τις δραστηριότητες του τουρκικού κράτους, για ίδιον όφελος.

Το SDF σέβεται την εκεχειρία ενώ η Τουρκία την παραβιάζει διαρκώς

Ο Άμπιντ υπενθύμισε ότι το τουρκικό κράτος παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός, η οποία επετεύχθη με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, ενώ το SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) συμμορφώθηκε με τη συμφωνία. «Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις επεζητώντας διέξοδο από τα δικά του προβλήματα και για να αλλάξει την ατζέντα, στρέφοντας την επικαιρότητα μακριά από την τουρκική απόσυρση από τα παρατηρητήρια στο Χαλέπι. Ένας από τους κύριους στόχους των επιθέσεων είναι να αλλάξει η δημογραφία της περιοχής ", πρόσθεσε ο Άμπιντ.

Η Ρωσία εγκρίνει τις επιθέσεις

Ο Άμπιντ επέκρινε τη στάση της Ρωσίας απέναντι στις ολοένα και συνεχιζόμενες επιθέσεις, λέγοντας, "Προσποιούμενη ότι είναι κράτος – εγγυητής της παύσης πυρός, η Ρωσία έχει κοινά συμφέροντα με την Τουρκία. Η Ρωσία επιθυμεί να απομακρύνει το τουρκικό κράτος από το ΝΑΤΟ. Αυτό που συνέβη στο Καραμπάχ πρέπει να αξιολογηθεί υπό αυτό το πρίσμα. Δεδομένου ότι διατηρεί σχετικά συμφέροντα, η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Πραγματοποιούνται επιθέσεις εναντίον μας σε καθημερινή βάση, μπροστά στα μάτια των ρωσικών δυνάμεων και αυτοί απλώς τις παρακολουθούν. Η Ρωσία έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για να επιτεθεί στην περιοχή μας. Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να επιτεθεί δίχως την άδεια της Ρωσίας. "