Η Zozan Çewlik, διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες), μίλησε στο ANF για την έναρξη του ένοπλου αγώνα του PKK στο Κουρδιστάν στις 15 Αυγούστου 1994.

 

Η Zozan Çewlik, διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες), μίλησε στο ANF για την έναρξη του ένοπλου αγώνα του PKK στο Κουρδιστάν στις 15 Αυγούστου 1994. Ο αντάρτικος αγώνας που αναπτύχθηκε κατά μήκος της γραμμής του Heval Egid δημιούργησε μια πρώτη Κουρδική ιστορία. Ο κλασικός κουρδικός τρόπος μάχης ξεπεράστηκε. Η επίθεση της 15ης Αυγούστου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επιβιώσει ο κουρδικός λαός. Η Zozan Çewlik, διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες), μίλησε στο ANF για την έναρξη του ένοπλου αγώνα του PKK στο Κουρδιστάν στις 15
Αύγουστου 1994. Υπάρχουν πολλές ηρωίδες στην κουρδική ιστορία. Εμείς διεκδικήσαμε τον εαυτό μας και αποκτήσαμε εμπειρία».
Οι γυναίκες  πολέμησαν ελεύθερες η Çewlik συνέχισε: «Όποιος δεν μας ξέρει θα εκπλαγεί όταν μας συναντήσει για πρώτη φορά. Από την άλλη, οι Κούρδοι πολέμησαν πάντα εναντίον του εχθρού και δεν εγκατέλειψαν ποτέ την αντίσταση. Πολλές εξεγέρσεις έγιναν πριν από το PKK, αλλά ποτέ δεν κράτησαν πολύ. Η κοινωνία ήταν κατακερματισμένη και διχασμένη. Οι Κούρδοι έχουν εκτεθεί σε εκμετάλλευση, πόλεμο, σφαγές και γενοκτονίες για αιώνες. Η 15η Αυγούστου είχε θετική επίδραση στον γυναικείο ανταρτοπόλεμο  και στην Ελευθερία του Κουρδιστάν.

2023-08-15T12:36:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top