Ο Bayık είπε στο μήνυμά του για το Newroz ότι το PKK είναι το μέλλον του κουρδικού λαού.

Cemil Bayik, συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, το οποίο έδωσε με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς του Νεβροζ. Τονίζει τη σημασία της κουρδικής αντίστασης, η οποία είναι σύμφωνη με το πνεύμα του Νεβροζ, και υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας του κουρδικού λαού, με συνείδηση ​​της ιστορίας του, σχετικά με την τρέχουσα απειλή νέων επιθέσεων από τους Τούρκους.

Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Στους ανθρώπους του Νεβροζ,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την έλευση του Νεβροζ, της γιορτής της ελευθερίας. Από αυτή την άποψη, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον κουρδικό λαό για αυτήν την ειδική περίσταση. Ο Rêber Apo ανέκαθεν έδινε σημασία στο Newroz. Έχτισε το PKK στα θεμέλια του Νεβροζ, γιατί αντιπροσωπεύει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του κουρδικού λαού. Στο πνεύμα του Newroz, ο Rêber Apo έχει αναπτύξει τον αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία για τον κουρδικό λαό και για όλη την ανθρωπότητα. Θυσίασε τα πάντα για να γίνει αυτό δυνατό.

Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τον Rêber Apo με την ευκαιρία του Νεβροζ. Αυτό το Νεβροζ πρέπει να ανοίξει το δρόμο προς την ελευθερία του Rêber Apo. Επιπλέον, συγχαίρω τον λαό μας που ζει στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν καθώς και αυτούς που ζουν στο εξωτερικό. Συγχαίρω τους φίλους τους, τους συντρόφους μας φυλακισμένους που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αυτούς που αντιστέκονται και όλη την ανθρωπότητα.

Στον απελευθερωτικό αγώνα πολλοί σύντροφοι από το Νότιο Κουρδιστάν έχασαν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, όσοι πολέμησαν στο αντάρτικο, όπως οι Sadik Omer, Ali Shaban, Rauf Akri, Huseyin Suruchi, Cotkar, Dr. Sirwan, ο σύντροφος Helmet, Viyan Soran, Chavre, Destina, Shoresh Germiyan, Helmet Dereluk, Hiran και εκείνοι που μαρτύρησαν πρόσφατα στην περιοχή Gare, μεταξύ των οποίων ένας πατριώτης ονόματι Said, ο Dr. Sabri στη Σουλεϊμανίγια και οι μάρτυρες στη Shengal (Sinjar) και τη Rojava.

Για τον λαό του Κουρδιστάν, ο Μάρτιος είναι ένας σημαντικός μήνας. Αυτός ο μήνας σηματοδότησε την επέτειο των γενοκτονιών στη Halabja, στο Afrin και στο Qamişlo στη Ροζάβα, καθώς και στη θηριωδία στο Gazi της Κωνσταντινούπολης. Αυτό το μήνα, ο γενναίος λαός του Νότου εξεγέρθηκε ενάντια στην κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν και τον έδιωξε από το Κουρδιστάν. Αυτή η εξέγερση ηγήθηκε υπό την ηγεσία του Sadiq Omer και του Loqman (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του PKK από τη Rojava), στο Zakho Derkare. Ομοίως, υπήρξε εξέγερση στη Ranya. Αυτές οι εξεγέρσεις απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να συγχαρώ και να δείξω την εκτίμησή μου στον λαό του Κουρδιστάν που, στο πνεύμα του Newroz, βγήκε στους δρόμους και εξεγέρθηκε. Για τους Κούρδους, είναι ένας απίστευτα σημαντικός μήνας στην ιστορία.

Έχουν υπομείνει χρόνια κακουχιών, βασανιστηρίων και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα. Ο κουρδικός λαός έχει αποκτήσει σημαντικές αξίες παντού μέσα από το παράδειγμα του πατριωτισμού που προσφέρει ο λαός του Νότου. Ακόμη και κατά την Οθωμανική εποχή, οι κάτοικοι της Σουλεϊμανίγια ξεκίνησαν μια εξέγερση στο Baban. Ο λαός μας αγωνίζεται από τότε για ελευθερία, για κάθε τμήμα του Κουρδιστάν. Ποτέ δεν εγκατέλειψαν την απαίτησή τους για ελευθερία, όσο κι αν υπέφεραν ή θυσίασαν. Δεν υπέκυψαν ποτέ σε γενοκτονίες και σφαγές. Ζούσαν αξιοπρεπείς ζωές. Στην ιστορία, κανείς άλλος εκτός από τους Κούρδους δεν έχει αγωνιστεί για την ελευθερία και δεν έχει υπομείνει τέτοια δεινά, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλος ο λαός μας, αλλά κυρίως ο λαός του Νότου, μπορεί να μάθει από τους κατοίκους του Καντιλ. Το πεδίο μάχης της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι το καντιλ. Το καντιλ είναι προνόμιο και ενσάρκωση του αξιοπρεπούς κουρδικού παρελθόντος του λαού μας. Σημαντικές συνεισφορές έγιναν στον κουρδικό επαναστατικό αγώνα από την Καντιλ. Ζώντας στο Καντιλ, ο Mam Celal, ο Newhirwan Mustafa και ο Abdurrahman Qasimlo οδήγησαν το κίνημά τους για την ελευθερία από εδώ. Το PKK συνεχίζει αυτήν την ευγενή παράδοση σήμερα. Το καντιλ έχει εξελιχθεί σε μια ιστορική μορφή αντίστασης για λογαριασμό του PKK και του Rêber Apo. Δίνει ζωή στις μνήμες των μαρτύρων που θυσιάστηκαν.

Οι φασίστες της Τουρκίας επιδιώκουν τώρα να εξαλείψουν την περιοχή του νότιου Κουρδιστάν. Το καταλαμβάνουν και το προσαρτούν για αυτό το λόγο. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 50.000 Τούρκοι στρατιώτες τοποθετημένοι σε όλο το νότιο Κουρδιστάν. Κατασκευάζουν δρόμους, δημιουργούν δεκάδες στρατιωτικούς χώρους και συναρμολογούν τις υποδομές που χρειάζονται για μια κατοχή. Το δολοφονικό τουρκικό κράτος επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο του Νότου. Επιδιώκει να καταστρέψει τον λαό μας στο Νότο, να αρπάξει τα επιτεύγματα και τα       « πλούτη» του και να τους μετατρέψει σε σκλάβους. Αυτός είναι ο μόνος λόγος πίσω από την επίθεση του τουρκικού κράτους.

Η οικογένεια Μπαρζανί είναι ευεργετική για το τουρκικό κράτος τους στηρίζει ενώ καταλαμβάνουν τον Νότο και διαπράττουν γενοκτονία. Με ό,τι έχουν στη διάθεσή τους —ανεξάρτητα από το πόσο λίγο μπορεί να είναι αυτό— οι αγωνιστές του PKK αντιτίθενται σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια Μπαρζανί και η τουρκική κυβέρνηση διαθέτουν σημαντικούς πόρους. Οι μαχητές του PKK θυσιάζουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν, του κουρδικού λαού και του δικαιώματός τους στην ελευθερία. Το μόνο που υπήρξαν ήταν οι ιδέες τους, τα ελαφρά όπλα και οι στόχοι τους. Με αυτό, αμύνονται ενάντια σε προδότες, γενοκτονίες και εισβολείς. Έχουν γίνει ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο αυτών των προδότων που προσπαθούν να εκτελέσουν τα βρώμικα σχέδιά τους στο Νότιο Κουρδιστάν. Το αντάρτικο έχει γίνει αντικείμενο θρύλων, πολεμώντας στις πιο δύσκολες συνθήκες — καταστάσεις που άλλοι θα θεωρούσαν αδιανόητες. Τέτοια παραδείγματα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Το τουρκικό κράτος δέχεται σοβαρά πλήγματα παρ’ όλες αυτές τις συνθήκες, που προκαλούν τρόμο στους κατακτητές. Όλα τα όπλα του κατοχικού και δολοφονικού κράτους χρησιμοποιούνται εναντίον των ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων τανκς, drones, αεροσκαφών, πυροβολικού, χημικών όπλων και τακτικών πυρηνικών βομβών. Σε αυτή τη σύγκρουση, οι χημικές και τακτικές πυρηνικές βόμβες στοίχισαν τη ζωή πολλών από τους συντρόφους μας.

Οι άνθρωποι στο Νότο έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων των χημικών όπλων και των επιπτώσεών τους, καθώς αυτό υπέμειναν στη Χαλάμπτζα,Χιλιάδες από αυτούς μαρτύρησαν, Χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και τραυματίστηκαν εκεί. Ωστόσο, αντιστάθηκαν με κάθε κόστος. Τα αποτελέσματα των δηλητηρίων που απελευθερώθηκαν στη Χαλάμπτζα εξακολουθούν να γίνονται αισθητά από τον λαό μας σήμερα. Ενώ ορισμένα άτομα μπορεί να μην έχουν επίγνωση των χημικών όπλων και των επιπτώσεών τους, εκείνοι στον Νότο γνωρίζουν πλήρως. Εξαιτίας αυτού, εμείς – ειδικά όσοι από εμάς στο Νότο – πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του αντάρτικου ενάντια στα χημικά και πυρηνικά όπλα και να του παρέχουμε την υποστήριξη που θα του επιτρέψει να πολεμήσει σκληρότερα και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Με αυτό θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας και με αυτό θα πετύχουμε.

Ως γνωστόν, το αντάρτικο διεξήγαγε πολλαπλές επιχειρήσεις στο Ζαπ εκτός από μία στην Άγκυρα. Πριν το τουρκικό κράτος ισχυριστεί ότι έσπασε την «πλάτη» του PKK. Ισχυρίστηκαν ότι το PKK ήταν σε ανίσχυρο σημείο. Ενώ προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους πάντες με την προπαγάνδα τους στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, αυτές οι ενέργειες αποκάλυψαν τα ψέματά τους. Για αυτόν τον λόγο, στόχευσαν τη Ροζάβα — επειδή επιθυμούσαν εκδίκηση. Πολυάριθμες ζωτικές υποδομές βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν.

Το έκαναν επειδή δεν θεωρούν μόνο το PKK ως εχθρούς τους αλλά τον κουρδικό λαό ως σύνολο. Στοχεύει στους Κούρδους που αγωνίζονται και αναζητούν την ελευθερία, όπου κι αν βρεθούν. Εύχονται τον πλήρη αφανισμό των Κούρδων, Στοχεύουν το PKK, στοχεύουν τον Rêber Apo και τον κουρδικό λαό με αυτή τη νοοτροπία. Για την τιμή του κουρδικού λαού, η ψυχή, η ταυτότητα και το μέλλον αντιπροσωπεύονται από το PKK. Ο Rêber Apo και το PKK στέκονται εμπόδιο στην κατοχή του τουρκικού κράτους, που επιδιώκει να πραγματοποιήσει την κουρδική γενοκτονία. Βλέπουν ότι ο Rêber Apo και το PKK είναι αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του κουρδικού λαού και του συνεχιζόμενου αγώνα του για ανεξαρτησία, βλέπουν ότι ο Rêber Apo και το PKK έχουν μια ισχυρή δέσμευση στον κουρδικό λαό και στον αγώνα του για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Ότι αγωνίζονται για να σταματήσουν τη γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού. Για το λόγο αυτό, η τουρκική κυβέρνηση ακολουθεί μια απομονωτική, κατασταλτική, διωκτική και γενοκτονική στρατηγική κατά του PKK και του Rêber Apo. Φοβουνται να πολεμήσουν άφοβα αυτή τη μάχη. Χρησιμοποιεί βρώμικη πολιτική εναντίον του Rêber Apo και του PKK εξαιτίας αυτού.

Παρά το γεγονός ότι οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έδωσαν στο τουρκικό κράτος όση βοήθεια μπορούσαν, αυτή αποδείχθηκε ανεπαρκής. Η οικογένεια Μπαρζανί συνέχισε να τους βοηθά, αλλά αποδείχθηκε ανεπαρκής. Με την ιρακινή κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή αναπτύσσουν κάποια σχέδια και πρωτοβουλίες. Σε ορισμένα θέματα είναι σύμμαχοι. Μαζί θέλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο. Είναι προφανές ότι οι τρέχουσες κυρώσεις κατά του Ιράκ είχαν κάποιο αποτέλεσμα και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Από μια ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, είναι σαφές ότι επίκειται μια εκτεταμένη μάχη. Ωστόσο, αυτό δείχνει μόνο την τεράστια δύναμη του PKK και το πάθος του για ανεξαρτησία, για το Κουρδιστάν, τον κουρδικό λαό και την ανθρωπότητα συνολικά.

Επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να πολεμήσουν το PKK και να πραγματοποιήσουν τη γενοκτονία σε ολόκληρο το Κουρδιστάν. Πρέπει να είναι προφανές ότι δεν θα πετύχουν τον στόχο τους. Όσες θηριωδίες κι αν είχαν κάνει στο παρελθόν, δεν μπόρεσαν να εξολοθρεύσουν ή να συνθηκολογήσουν τον κουρδικό πληθυσμό. Δεν θα τους επιτραπεί ποτέ να πετύχουν αυτό που προσπάθησαν στο παρελθόν. Ο κουρδικός λαός έχει κάνει την επιλογή του να είναι ελεύθερος Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει έναν λαό που έχει πάρει την απόφαση να ζήσει ελεύθερος και που είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα για αυτό. Ανεξάρτητα από το πόσο θα θυσιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, θα επιτύχουν αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό πολύ ξεκάθαρα από όλους.

Είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία για να διασφαλίσουμε τη φυσική ελευθερία του Rêber Apo και να ανυψώσουμε τον κουρδικό λαό σε πολιτικό ανάστημα. Η αρχική φάση αυτής της καμπάνιας διήρκεσε έως τις 15 Φεβρουαρίου και απέφερε πολλά θετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση της εκστρατείας κηρύχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου. Η ενίσχυση της οργάνωσης και της ενότητας του κουρδικού λαού εντός του Κουρδιστάν είναι ο στόχος αυτού του σταδίου.

Στο διεθνές μέτωπο, σύντομα θα ενισχύσει τις σχέσεις με τους συμμάχους και υποστηρικτές του κουρδικού λαού σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να ασκήσει πίεση στους εισβολείς. Εξαιτίας αυτού, κάθε μέλος της κοινότητάς μας που έχει τιμή και συνείδηση, όπου κι αν βρίσκεται, πρέπει να συμμετέχει στην εκστρατεία και να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του. Εάν αυτή η προσπάθεια πετύχει τον στόχο της, τα δολοφονικά καθεστώτα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις τακτικές γενοκτονίας κατά των Κούρδων. Θα υπάρξει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές. Θα δοθεί τέλος στις σφαγές κατά του κουρδικού λαού, θα αντιμετωπιστεί το κουρδικό ζήτημα και ο κουρδικός λαός θα βρίσκεται στον δρόμο της ελευθερίας, Στα εδάφη τους, ο κουρδικός λαός θα ζει ελεύθερος, διατηρώντας τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την ακεραιότητά του.

Η σωματική ελευθερία του Rêber Apo πρέπει να διασφαλιστεί στο φετινό Νεβροζ. Πρέπει να δημιουργήθει καθεστώς για τους Κούρδους. Το Νεβροζ της ελευθερίας είναι αυτό. Αυτή η συνείδηση ​​πρέπει να καθοδηγεί τις πράξεις του λαού μας. Βαδίζουμε για την ελευθερία μας. Διεξάγουμε τον αγώνα μας στο πνεύμα του Νεβροζ. Θα βαδίσουμε μέχρι το τέλος και θα επικρατήσουμε με αυτή την προσέγγιση. Θα υπάρξει σημαντικό όφελος για την ανθρωπότητα εάν επικρατήσει ο κουρδικός λαός. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά για τον εορτασμό του Νεβροζ φέτος. Σας εύχομαι λοιπόν καλή τύχη».

2024-03-22T16:38:08+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top