Κούρδοι  στην ολλανδική πόλη της Χάγης πραγματοποίησαν δράση για να διαμαρτυρηθούν για την απομόνωση στο Ιμραλί. Για τον ίδιο σκοπό πραγματοποιήθηκε δράση στο Τορόντο του Καναδά.

Ζητήθηκε  Η ελευθερία του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Χάγης υπό τον συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων νεολαίας TCŞ και TekoJIN.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που ξεκίνησε με τον ύμνο του Çerxa Şoreşê, ψάλλονταν τα συνθήματα «Bijî Serok Apo», και «Bijî Berxwedana Gerîla».

Το κίνημα νεολαίας κάλεσε όλους τους επαναστάτες νέους που ζουν στην Ευρώπη να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την ελευθερία του Abdullah Öcalan στο πλαίσιο της εκστρατείας «Cenga Azadiyê Serbixin».

Δράση στο Τορόντο

Νεαρά μέλη του Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (TCŞ), που συγκεντρώθηκαν στο Δημοκρατικό Κουρδικό Κοινοτικό Κέντρο στο Τορόντο του Καναδά το βράδυ της Δευτέρας, ανάρτησαν πανό με τις λέξεις «Ελευθερία για τον ηγέτη Apo» στα τραμ που κινούνταν στο κέντρο της πόλης.

Οι νέοι κάλεσαν όλους να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ελευθερία του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

2023-07-12T12:13:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top