Οι αντάρτες του HPG κατέρριψαν ένα UCAV τύπου «AKSUNGUR» του τουρκικού κράτους στο  Καντίλ.

Το Κέντρο Συνδέσμου Τύπου του HPG (HPG-BIM) ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Στις 27 Μαΐου 2024 στις 03:45, ένα UCAV τύπου AKSUNGUR (Ένοπλο Μη Επανδρωμένο αεροσκάφος) του τουρκικού κράτους καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις των ανταρτών μας στον ουρανό του Καντίλ».

Σε μια δήλωση στις 20 Μαρτίου, η Κεντρική Διοίκηση του HPG δημοσίευσε μια λίστα με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν από δυνάμεις των ανταρτών από τις 13 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους. 

Το HPG είπε ότι οι Κούρδοι μπόρεσαν να αποκτήσουν  σύστημα πυραύλων και να το παράσχουν στους αντάρτες «παρά όλες τις προσπάθειες του εχθρού (του τουρκικού κράτους) να απομονώσει τον λαό μας στη διεθνή σκηνή».

Η δήλωση του HPG ακολούθησε τη συνέντευξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν στις 15 Μαρτίου, λέγοντας ότι θα ανακοίνωναν «καλά νέα» την παραμονή του Νεβροζ, της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η πρώτη κατάρριψη ενός οπλισμένου drone έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2023, πάνω από το Garê στο Νότιο Κουρδιστάν.

Τα έξι από τα 15 drones που καταρρίφθηκαν ήταν drones τύπου TB2 BAYRAKTAR. Πέντε ήταν ANKA, δύο ήταν AKINCI και δύο ήταν AKSUNGUR.

2024-05-28T01:23:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top