Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν: Ο Ερντογάν αξίζει χλευασμό και όχι παραχωρήσεις

Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν: Ο Ερντογάν αξίζει χλευασμό και όχι παραχωρήσεις

Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν: Ο Ερντογάν αξίζει χλευασμό και όχι παραχωρήσεις

Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν: Ο Ερντογάν αξίζει χλευασμό και όχι παραχωρήσεις

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Μάικλ Ρούμπιν χαρακτήρισε το σχέδιο που σχεδιάζει το τουρκικό κράτος για τον «επαναπατρισμό» ενός εκατομμυρίου Σύριων στη Συρία ως εθνοκάθαρση ενώ επικρίνει και τη στάση που υιοθέτησαν οι αραβικές και οι δυτικές χώρες σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Τουρκία.

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη με τον Μάικλ Ρούμπιν για το ANHA, ο Αμερικανός μελετητής είπε ότι η Τουρκία έχει από καιρό διεξάγει δημογραφικό πόλεμο με τις ζωές των προσφύγων και ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν έχει τελειοποιήσει την τακτική θυμίζοντας πώς η Τουρκία απείλησε να αυξήσει τη ροή προσφύγων στην Ευρώπη για να εκμαιεύσει παραχωρήσεις από την Ευρώπη.

Μιλώντας για τη λεγόμενη «εθελοντική» επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων στη Συρία, ο Ρούμπιν είπε ότι δεν υπάρχει «εθελούσια επιστροφή» και ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί σήμερα την εθνοκάθαρση με τον ίδιο τρόπο που η Γερμανία προσπάθησε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο να μεταβιβάσει τις φάρμες των Ουκρανών αγροτών σε Γερμανούς αγρότες στο όνομα του lebensraum.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία θα σταλούν και θα στεγαστούν σε 13 οικισμούς που χτίστηκαν στα κατεχόμενα στη βόρεια Συρία. Αυτό θεωρείται ως προσπάθεια του τουρκικού κράτους να συνεχίσει και να εμβαθύνει τη δημογραφική αλλαγή που ήδη λαμβάνει χώρα σε κατεχόμενες περιοχές στη Βόρεια και Ανατολική Συρία υπό τον έλεγχο τουρκικών και συνδεδεμένων μισθοφόρων συμμοριών  - τζιχαντιστών.

Ο Μάικλ Ρούμπιν, ακαδημαϊκός και συνεργάτης στο American Enterprise Institute (AEI) ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, παραχώρησε δηλώσεις στο ANHA που αναδημοσιεύονται παρακάτω:

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι η Άγκυρα προετοιμάζει ένα σχέδιο για τη λεγόμενη «εθελοντική επιστροφή» ενός εκατομμυρίου Σύριων στη χώρα τους μέσω της δημιουργίας 13 περιοχών στη Συρία στις οποίες έχει εισβάλει και τις έχει καταλάβει η Τουρκία, χτίζοντας οικισμούς σε αυτές τις περιοχές μετά την αναγκαστική μετατόπιση των αρχικών τους κατοίκων. Πώς το αξιολογείτε αυτό; Δεν δείχνει αυτό ότι υπάρχουν τουρκικές προσπάθειες να αλλάξουν τα δημογραφικά στοιχεία στις εν λόγω περιοχές;

Η Τουρκία έχει από καιρό διεξάγει δημογραφικό πόλεμο, αλλά ο Ερντογάν έχει τελειοποιήσει την τακτική. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πώς η Τουρκία απειλεί να χρησιμοποιήσει την απειλή των προσφυγικών ροών για να αποσπάσει παραχωρήσεις από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχει οικειοθελής επιστροφή. Στους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία λένε ότι πρέπει να «προσφερθούν εθελοντικά» διαφορετικά θα λιμοκτονήσουν. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια εθνοκάθαρση τόσο έντονη όσο όταν, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία προσπάθησε να μεταβιβάσει τα αγροκτήματα της Ουκρανίας σε Γερμανούς αγρότες στο όνομα του lebensraum.