Οι αντάρτες απαντούν στις κατοχικές επιθέσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή Ζαπ των Αμυντικών Ζωνών Medya στο βόρειο Ιράκ.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε συνεχιζόμενες ενέργειες κατά του τουρκικού στρατού στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG την Κυριακή, οι αντάρτες απαντούν στις κατοχικές επιθέσεις του τουρκικού στρατού με διάφορες μορφές. Ενώ ο πόλεμος στην περιοχή συνεχίζει να επικεντρώνεται στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στη δυτική πτέρυγα του μετώπου Zap, τουλάχιστον πέντε μέλη των δυνάμεων εισβολής σκοτώθηκαν στις αντάρτικες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στην περιοχή.

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στην περιοχή Şehîd Delîl Western Zap είναι οι εξής:

Στις 12 και 13 Αυγούστου, αντάρτες του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) χτύπησαν τρεις φορές τις δυνάμεις κατοχής με βαρύ οπλισμό και κατέστρεψαν δύο εχθρικές θέσεις.

Στις 12 Αυγούστου, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του YJA Star.

Στις 12 Αυγούστου, αντάρτες του YJA Star χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής με ημιαυτόματα όπλα και σκότωσαν έναν στρατιώτη.

Στις 12 Αυγούστου, ένα σύστημα κάμερας παρακολούθησης καταστράφηκε χρησιμοποιώντας τακτικές ελεύθερων σκοπευτών.

Στις 12 Αυγούστου, αντάρτες του YJA Star χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής με βαριά όπλα και κατέστρεψαν μια θέση.

Στις 12 Αυγούστου, χτυπήματα των ανταρτών του YJA Star άφησαν νεκρό έναν στρατιώτη.

Στις 13 Αυγούστου, χτυπήματα με ημιαυτόματα όπλα προκάλεσαν ζημιές σε δύο εχθρικές θέσεις.

Στις 13 Αυγούστου, αντάρτες του YJA Star χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής με βαριά όπλα και σκότωσαν έναν στρατιώτη.

Το HPG ανέφερε επίσης συνεχείς επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό. Αντίστοιχα, οι επιθέσεις πυροβολικού από τα τουρκικά στρατεύματα κατευθύνθηκαν κατά του μετώπου Zap και Şehîd Delîl δυτικό Zap.

2023-08-15T14:48:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top