Με αφορμή τις δολοφονίες που έκανε το τουρκικό κράτος στη Ροζάβα, στη Βέρνη και έγινε έντονη έκκληση συμμετοχής στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε 7 ελβετικές πόλεις.

Η συμπρόεδρος του  Qamishlo Canton  Yusra Darwish, ο αναπληρωτής της Liman Sweish και ο οδηγός τους, Fırat Tûma, σκοτώθηκαν όταν τουρκικό drone χτύπησε το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν.Έγιναν διαδηλώσεις στη Βέρνη εναντίον Τουρκικών επιθέσεων στη Νότιο Ανατολική
Συρία Περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους

Κούρδοι και οι φίλοι τους συγκεντρώθηκαν στην Bahnhofplatz και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μαρτύρων που σκότωσε το τουρκικό κράτος.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης του Μάρτυρος της Βέρνης Atakan Mahir Burhan Karakoç είπε: «Οι σφαγές που έγιναν από το τουρκικό κράτος έχουν ιστορία εκατό ετών. Οι σφαγές μπορούν να αποτραπούν μόνο με τον αγώνα και την αντίστασή μας. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Ο Ντεμίρ Τσελίκ, συμπρόεδρος της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Αλεβί, υπογράμμισε ότι φέτος σηματοδοτεί την 100η επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και είπε: «Το τουρκικό κράτος, μαζί με άλλα κράτη, αυξάνει την πίεση, τις διώξεις και τις δολοφονίες Κούρδων , Καθώς εντείνεται η πίεση και η απομόνωση του Κούρδου Ηγέτη  Αμπντουλάχ Οτσαλάν, επιτίθενται επίσης στο Κουρδιστάν».

Δράσεις σε 7 ελβετικές πόλεις σήμερα

Ο Τσελίκ κάλεσε όλους να παρευρεθούν στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 7 πόλεις σήμερα (Τετάρτη). Οι δράσεις προωθούνται από το Ελβετικό Δημοκρατικό Κουρδικό Συμβούλιο (CDK-S) και την Ελβετική Ένωση Γυναικών Κούρδων (YJK-S).

WINTHERTHUR (ΒΙΝΤΕΡΤΟΥΡ)  

Bahnhofplatz

Ώρα: 19.00

GENEVA (ΓΕΝΕΥΗ)

Rue Pécolat 1 (μπροστά από το ταχυδρομείο)

Ώρα: 19.30

BASEL (ΒΑΣΙΛΕΊΑ)

Bahnhofplatz

Ώρα: 18.00

LAUSANNE (ΛΟΖΑΝΗ)

Gar a Lausanne

Ώρα: 19.30

SOLOTHURN (ΣΟΛΟΘΟΥΡΝ)

Bahnhofplatz

Ώρα: 19.00

LUCERNE (ΛΟΥΚΕΡΝΗ)

Bahnhofplatz

Ώρα: 19.00

ZURICH (ΖΥΡΙΧΗ)

Μπροστά στο τουρκικό προξενείο

Ώρα: 15.00

2023-06-21T20:48:11+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top