Κούρδοι ακτιβιστές, αναρχικοί, μέλη της Λαϊκής Πρωτοβουλίας της Ροζάβα και επαναστάτες από την Τουρκία συγκεντρώθηκαν κάτω από σημαίες του PKK για να διαμαρτυρηθούν για τον Τούρκο δικτάτορα που έφτασε χθες στην Αθήνα.

Ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσαν τα χέρια χθες, το σύνθημα «Δολοφόνος Ερντογάν» αντηχούσε στην Αθήνα. Κούρδοι ακτιβιστές, αναρχικοί, μέλη της Λαϊκής Πρωτοβουλίας της Rojava και επαναστάτες από την Τουρκία συγκεντρώθηκαν κάτω από σημαίες του PKK για να διαμαρτυρηθούν για τον Τούρκο δικτάτορα.

Οι ακτιβιστές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: «Σταματήστε τη γενοκτονία στο Κουρδιστάν» και φώναζαν τα συνθήματα «Ελευθερία για τον Οτσαλάν» και «Ζήτω η αντίσταση στη φυλακή». Οι ομιλίες καταδίκασαν τη διεθνή υποστήριξη στον τουρκικό φασισμό και έκαναν έκκληση για κοινή αντίσταση.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «παγετού», συμπεριλαμβανομένων των απειλών πολέμου για τις διαφωνίες για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, η Αθήνα και η Άγκυρα πλησιάζουν περισσότερο μετα από τον σεισμό στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας-Συρίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Το αποκορύφωμα της μέχρι στιγμής «απόψυξης» τον σχέσεων είναι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη. Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μέσω μιας σειράς μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

 

2023-12-08T17:01:40+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top