Ακιντζί: Με απείλησε η Τουρκία για να αποσύρω την «υποψηφιότητά» μου

Ακιντζί: Με απείλησε η Τουρκία για να αποσύρω την «υποψηφιότητά» μου

Ακιντζί: Με απείλησε η Τουρκία για να αποσύρω την «υποψηφιότητά» του

Ακιντζί: Με απείλησε η Τουρκία για να αποσύρω την «υποψηφιότητά» μου

Στο τελευταίο «ντιμπέιτ» πριν από τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα, ο Ακιντζί αποκάλυψε τις απειλές που δέχθηκε από το τουρκικό καθεστώς.

Στο τελευταίο ντιμπέιτ πριν από τις «προεδρικές εκλογές» της Κυριακής ο Ακιντζί περιέγραψε τις αυταρχικές πρακτικές Ερντογάν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ένα άτομο των μυστικών υπηρεσιών ζήτησε συνάντηση με τον «υφυπουργό πάρα τω προέδρω» (σ.σ.: «πρόεδρο» εννοεί ο Ακιντζί τον εαυτό του), και μάλιστα, στην Άγκυρα, όπως είπε. Όμως ο Ακιντζί υποστήριξε ότι αυτό απορρίφθηκε καθώς ο ίδιος δεν θεώρησε ότι ήταν σωστό να γίνει η συνάντηση σε μια τέτοια (σ.σ.: «προεκλογική») περίοδο.

Η συνάντηση τελικά έγινε εδώ, είπε, πριν 2-3 εβδομάδες και αφού είχε αρχίσει η «προεκλογική» περίοδος και αυτοί ζήτησαν από τον «υφυπουργό παρά τω προέδρω» να στείλει χαιρετίσματα στον «πρόεδρο» και να του πει ότι «για το καλό του ίδιου, της οικογένειας, των κοντινών του ανθρώπων, της χώρας και της πατρίδας, θα ήταν καλό να αποσύρει την υποψηφιότητά του».

Δηλαδή, συνέχισε ο Ακιντζί, εάν δεν απέσυρε την υποψηφιότητά του «θα ήταν κακό. Φίλοι μου, αυτό είναι απειλή και έγινε με κατάφωρο τρόπο από αυτόν που έγινε και από την αρχή που εκπροσωπεί». Ο ίδιος, συνέχισε, κάλεσε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα λέγοντάς του ότι πρέπει «να επιβεβαιώσει μια κατάσταση» εννοώντας ότι ήθελε να επιβεβαιώσει πως το άτομο που έλεγε ότι εκπροσωπεί την συγκεκριμένη αρχή, όντως αυτό έκανε. Ο «πρέσβης», πρόσθεσε ο Ακιντζί, του είπε ότι θα διαβουλευθεί με την Άγκυρα για να πάει να τον δει, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο Μουσταφά Ακιντζί αποκάλυψε επίσης ότι είχε ξανακαλέσει λίγο διάστημα πριν και πάλι τον Τούρκο «πρέσβη» στο γραφείο του μετά το γεύμα εργασίας που ο «πρέσβης» είχε παραχωρήσει σε «βουλευτές» του ΚΕΕ για να τους πείσει να στηρίξουν την υποψηφιότητα Τατάρ. Διερωτήθηκε αν είναι δουλειά του «πρέσβη» να κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς, όπως είπε, εδώ εκπροσωπεί την Τουρκία. Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμη πως τον κάλεσε να του πει ότι «κάποτε η Άγκυρα μπορεί να κάνει λάθος σκέψεις, αλλά εσείς εδώ ως ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχετε την ευθύνη να τα διορθώνετε και να εξηγείτε το σωστό. Δεν μπορείτε εσείς εδώ να δίνετε εκλογική μάχη». Αυτά, είπε ο κ. Ακιντζί, τα έδωσε στον «πρέσβη» και γραπτώς σε επιστολή, την οποία του έστειλε πίσω 3 ώρες μετά την συνάντηση. Δυστυχώς, συνέχισε, από εκείνη τη στιγμή και μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου η τουρκική «πρεσβεία» έγινε εκλογικό επιτελείο.

Στη γραπτή του δήλωση το απόγευμα της Παρασκευής, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί είχε χαρακτηρίσει εκτός πραγματικότητας τα όσα ανέφερε προηγουμένως ο κ. Ακιντζί στην εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης «2020» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία του κάθε Τ/κ, καθώς και να γίνουν οι «εκλογές» σε κλίμα ασφάλειας.