Η AANES τόνισε ότι το τουρκικό κράτος συμμετείχε επίσης σε προσπάθειες να δημιουργήσει διαμάχες, αναταραχές, χάος και να υποκινήσει θρησκευτικές συγκρούσεις στην περιοχή για να εξαλείψει το σχέδιο του λαού.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εξέδωσε μια δήλωση που καταγγέλλει τις ολοένα και πιο συνεχιζόμενες επιθέσεις από το τουρκικό κράτος και δεσμεύτηκε να προστατεύσει όσα έχει κερδίσει ο Λαός τους με κάθε κόστος.

Η ανακοίνωση της AANES την Κυριακή επέκρινε τη σιωπή του Διεθνούς Συνασπισμού και των εγγυητών της κατάπαυσης του πυρός απέναντι στις ατέρμονες τουρκικές επιθέσεις.

«Η σειρά τουρκικών επιθέσεων στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, που πραγματοποιήθηκαν με τη μορφή γενοκτονίας κατά του λαού μας, συνεχίζεται σε συνδυασμό με τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ενώ η Τουρκία υποφέρει από εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές ρωγμές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών πτυχών. », είπε η AANES.

Η δήλωση επεσήμανε ότι οι στοχευμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Qamishlo, στο Amuda και σε άλλες περιοχές τον Ιούλιο αντανακλούν το κρυφό μίσος και την ανηθικότητα του τουρκικού κράτους και έρχονται σε αντίθεση με όλες τις προσπάθειες για επίτευξη σταθερότητας και καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η AANES τόνισε ότι το τουρκικό κράτος συμμετείχε επίσης σε προσπάθειες να δημιουργήσει διαμάχες, αναταραχές, χάος και να υποκινήσει θρησκευτικές συγκρούσεις στην περιοχή για να εξαλείψει το σχέδιο του λαού.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των μαρτύρων ως αποτέλεσμα των τουρκικών επιθέσεων τον Ιούλιο και ευχόμαστε ανάρρωση στους τραυματίες. Επιβεβαιώνουμε την πλήρη απόρριψή μας σε αυτά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα εν μέσω της σιωπής του διεθνούς συνασπισμού και των εγγυητών της κατάπαυσης του πυρός, τους οποίους θεωρούμε υπεύθυνους για τη συνέχιση των τουρκικών επιθέσεων που κλιμακώνονται παράλληλα με τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων, που θα έχουν άμεση επιρροή στις κοινές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή».

Η Αυτόνομη Διοίκηση δεσμεύτηκε να αγωνιστεί μαζί με τον λαό ενάντια σε τέτοιου είδους υποκινήσεις, να προστατεύσει τα κεκτημένα τους και να αποτρέψει κάθε ζημιά σε αυτούς με οποιοδήποτε κόστος.

2023-07-31T18:02:44+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top