Το τουρκικό κράτος κήρυξε πολλές περιοχές στην περιοχή Başkale της επαρχίας Van στο Βόρειο Κουρδιστάν ως «Προσωρινή Ειδική Ζώνη Ασφαλείας» και ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση.

Σχεδόν δώδεκα περιοχές στην επαρχία Βαν έχουν κηρυχθεί «Προσωρινή Ειδική Ζώνη Ασφαλείας». Το παρασκήνιο του μέτρου είναι μια νέα στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, η εντολή θα ισχύει αρχικά για δύο εβδομάδες.

Τουλάχιστον έντεκα χωριά στην περιοχή Başkale, η οποία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Van, έχουν μετατραπεί σε προσωρινές ειδικές περιοχές ασφαλείας. Πρόκειται για υψηλότερες ορεινές περιοχές που συνορεύουν με τη γειτονική επαρχία του Χακάρι. Επιπλέον, σε ορισμένα χωριά εκτός περιοχής επιχειρήσεων ισχύει απαγόρευση εισόδου.

Η δημιουργία «ειδικών ζωνών ασφαλείας» είναι μέρος μιας ευρύτερης ανάπτυξης στην οποία δημιουργούνται στρατιωτικές ζώνες σε διάφορα μέρη του Βόρειου Κουρδιστάν. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες περιοχές αποκόπτονται από τον έξω κόσμο και υπόκεινται στον έλεγχο και τις αυθαιρεσίες των στρατιωτικών. Αυτά τα μέτρα επιβαρύνουν σημαντικά τον κουρδικό αγροτικό πληθυσμό και αυξάνουν την πίεση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές.

2024-10-07T00:01:32+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top