Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό. Η αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή σκότωσε επίσης τον ανώτερο διοικητή Ali Karki και τραυμάτισε 91 άτομα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό πλήγμα για την ηγεσία της Χεζμπολάχ.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι , με τη Χεζμπολάχ να επιβεβαιώνει αργότερα τον θάνατο σε δήλωση, αποκαλώντας την επίθεση «προδοτικό σιωνιστικό χτύπημα». Παρά την απώλεια, η Χεζμπολάχ υποσχέθηκε να συνεχίσει την αντίστασή της.

Ο Νασράλα, ο οποίος ηγήθηκε της Χεζμπολάχ για περισσότερα από 32 χρόνια, ήταν μια εξέχουσα φυσιογνωμία στην πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής, που θεωρείται σύμβολο αντίστασης από τους υποστηρικτές και ως εκπρόσωπος της ιρανικής επιρροής από τους επικριτές. Ο θάνατός του έρχεται καθώς περισσότεροι από 720 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από την κλιμάκωση της σύγκρουσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.