Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) δημοσίευσαν τις ταυτότητες δύο μαχητών που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα επίθεσης πυροβολικού από τις δυνάμεις κατοχής στο Αφρίν.

 

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο μαχητών τους στην κατεχόμενη από τους Τούρκους πόλη Αφρίν.

Η δήλωση του HRE τη Δευτέρα ανέφερε: «Ο κουρδικός λαός, οι ιδιοκτήτες αυτών των αρχαίων εδαφών, αντιμετωπίζει πάντα πολιτικές επιθέσεων, γενοκτονίας και καταστροφής από την ιστορία και έχει μείνει μόνος. Τα υπέργεια και υπόγεια, πολιτιστικά και γεωγραφικά πλούτη έχουν γίνει τόπος κατοχής του εχθρού. Με την ανάδυση της ιδιοφυΐας και των ιδεών του Leader Apo (Abdullah Öcalan), ειδικά με τους προσδιορισμούς και τις αναλύσεις που έκανε, ο Leader Apo είπε «το Κουρδιστάν είναι μια αποικία» και ξεκίνησε την πορεία της ελευθερίας. Ο λαός μας, που βρισκόταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης, βρήκε την ύπαρξή του στις σκέψεις και τη φιλοσοφία του Leader Apo. Ξαναχτίστηκε από τις στάχτες, αναβίωσε και αναπτύχθηκε. Μία από τις πόλεις του Κουρδιστάν που πήρε τη θέση της στον αγώνα και την αντίσταση για τη μοναδική νίκη της πορείας μας για την ελευθερία είναι η πόλη μας το Αφρίν».

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο μαχητής της HRE Xalid Mihemed μαρτύρησε στην περιοχή Shera του Αφρίν σε μια άγρια ​​επίθεση των δυνάμεων κατοχής στις 7 Σεπτεμβρίου. «Ο Xalid Mihemed, ο οποίος γεννήθηκε σε μια πατριωτική οικογένεια, μεγάλωσε προσκολλημένος στην κουλτούρα του. Με βάση τις αρχές του, έκανε άνευ προηγουμένου έργο για τον λαό του, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα εδάφη τους».

Ο μαχητής της HRE Kemal Pîr, από την άλλη πλευρά, γεννήθηκε στην περιοχή Rajo σε μια πατριωτική οικογένεια αφοσιωμένη στην κουρδική κουλτούρα και ταυτότητα. «Με την έναρξη της Επανάστασης για την Ελευθερία της Ροζάβα, ο σύντροφός μας μεγάλωσε στην επανάσταση ενώ ήταν ακόμη νέος. Ειδικά όταν η al-Nusra, το ISIS και διάφορες αιμοδιψείς ομάδες επιτέθηκαν στο λαό μας με την υποστήριξη του κατοχικού τουρκικού κράτους, ο σύντροφός μας Kemal Pîr πήγε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο σύντροφος Κεμάλ έδειξε ότι μπορούσε να προστατεύσει τον λαό μας από τις επιθέσεις του εχθρού χάρη σε έναν δυνατό αγώνα και μια μεγάλη θέληση. Απέκτησε σημαντική πολεμική εμπειρία σε αυτή τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα της χώρας μας, ο σύντροφος Κεμάλ έγινε αληθινός αγωνιστής. Τόσο εμβάθυνε στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης όσο και απέκτησε γνώσεις στον τομέα της στρατιωτικής κουλτούρας. Μοιράστηκε όλα όσα έμαθε με τους γύρω του. Λόγω αυτών των ευφυών και γνώστων χαρακτηριστικών, κέρδισε μεγάλη αγάπη μεταξύ των φίλων του. Μετά την εισβολή του τουρκικού κράτους κατοχής στο Αφρίν το 2018, ο σύντροφός μας μετακινήθηκε στην πρώτη γραμμή με τους συντρόφους του και συμμετείχε στον πόλεμο ελευθερίας και τιμής ενάντια στον κατοχικό τουρκικό στρατό και τις συμμορίες. Ο σύντροφος Κεμάλ συμμετείχε στην πορεία της ελευθερίας με μεγάλα όνειρα και στόχους από την ημέρα που εντάχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή. Στα πιο δύσκολα μέρη και στιγμές, έκανε το καθήκον του χωρίς ανησυχία στην πρώτη γραμμή. Πάντα με ανιδιοτέλεια εκπλήρωσε τα καθήκοντα και τις ευθύνες της εποχής για να επιστρέψει ο λαός μας στα εδάφη του και να τερματίσει την καταπίεση και την κατοχή στα εδάφη μας. Ο σύντροφος Κεμάλ μαρτύρησε στην περιοχή του Αφρίν στις 7 Σεπτεμβρίου 2024 ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία».

Η HRE εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των πεσόντων αγωνιστών και στον πατριώτη λαό, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεσή τους στον λαό και στους μάρτυρες τους ότι θα εκπληρώσουν τα όνειρα των πεσόντων συντρόφων τους και θα απελευθερώσουν την πόλη του Αφρίν από την κατοχή.

2024-09-10T19:28:02+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top