Η Μονάδες Άμυνας Γυναικών εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις διαδηλώσεις στην Ινδία.

Από τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρης γιατρού στις 9 Αυγούστου στην Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία, η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στις πόλεις της Ινδίας εδώ και μέρες με πορείες υπό το φως των κεριών υπό το σύνθημα «Reclaim the Night» για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες και να απαιτήσουν αυστηρότερες ποινές για πράξεις βίας.

Φωνάζουν επίσης το κουρδικό σύνθημα «Jin Jiyan Azadî» (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία). Το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο γιατροί σε όλη την Ινδία προχώρησαν σε γενική απεργία. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συνεχίζουν να απεργούν σε αρκετές περιοχές. Εκτός από την τιμωρία των δραστών, οι διαδηλωτές ανησυχούν και για μεγαλύτερη ασφάλεια στα νοσοκομεία.

Αλληλεγγύη από το YPJ

Η Γενική Διοίκηση των Μονάδων Άμυνας Γυναικών (YPJ) ανέφερε σε μια δήλωση: “Ίσως αυτή είναι η διασύνδεση μεταξύ της ακραίας κουλτούρας βίας και κακοποίησης και μιας νέας, απαραίτητης κουλτούρας κοινωνικής αλλαγής για την πραγματική προστασία των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής. Στην Ινδία, Επίσης, ο αγώνας των γυναικών για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρεπή ζωή γίνεται μεγαλύτερος και ισχυρότερος, αλλά παράλληλα με αυτή την αναζήτηση, το πατριαρχικό και καπιταλιστικό σύστημα κυριαρχίας κλιμακώνει τις επιθέσεις του στις γυναίκες».

Η δήλωση προσθέτει: “Αυτό το σύστημα προσπαθεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία του μέσω βίας, βιασμού, γυναικοκτονίας και γενοκτονίας. Ως YPJ, καταδικάζουμε τον βιασμό-δολοφονία της νεαρής γιατρού και καλούμε όλες τις γυναικείες οργανώσεις και κινήματα να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε όλες τις μορφές. Η καταπίεση, η βία, η σωματική και ψυχολογική πίεση κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσουν, εξακολουθούν να παρενοχλούνται στην Ινδία, οι επαναστάτες απαγχονίζονται στο Ιράκ και ο γάμος των μικρων κοριτσιον είναι νόμιμος στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες στερούνται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κοινωνική αλλαγή προέρχεται από την κοινωνία

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα και να μιλήσει ενάντια στις επιθέσεις με μια φωνή, είπε η YPJ, προσθέτοντας: “Όσο καλύτερα οργανώνεται μια κοινωνία, τόσο περισσότερο μπορεί να αναπτύξει την αυτοάμυνα της. Φυσικά, οι γυναίκες πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον αυτό είναι δυνατό μέσω της οργάνωσης, μια γυναίκα που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όλες οι γυναίκες και η κοινωνία πρέπει να προστατεύσουμε η μία την άλλη, πρέπει να είμαστε μαζί. Υπό αυτή την έννοια, βρίσκουμε την οργή των γυναικών και του λαού της Ινδίας πολύ αξιοθαύμαστη και εμπνευσμένη, εάν αυτή η εξέγερση εξελιχθεί σε μια ισχυρή οργάνωση, θα βάλει τέλος σε αυτό το καταπιεστικό σύστημα εξουσίας».

Καταπολέμηση του ISIS

Η YPJ συνέχισε: “Διεξάγαμε έναν ανελέητο αγώνα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα που διεξήγαγε κατοχή, γενοκτονία, παρενόχληση και λεηλασία στις περιοχές μας με τη μορφή του ISIS και άλλων ομάδων. Υπό το ISIS, οι γυναίκες κακομεταχειρίζονταν βάναυσα, πουλήθηκαν ως σκλάβες στις αγορές και στερήθηκαν όλα τα δικαιώματά τους Η μεγάλη τραγωδία που βίωσαν οι γυναίκες των Γιαζίντι, Πολεμήσαμε, αντισταθήκαμε και νικήσαμε αυτές τις συμμορίες με θάρρος, πίστη και ισχυρή οργάνωση από τη βαρβαρότητα του ISIS.

Αυτές οι γυναίκες, οι μαχητές και οι διοικητές μας, γίνονται σήμερα στόχος των ιπτάμενων φονικών μηχανών του τουρκικού κράτους. Στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας που κατέχονται από την Τουρκία και τους εταίρους της, στρατιώτες και μισθοφόροι ασκούν ένα καθεστώς που τρέφεται με βιασμούς, απαγωγές και σφαγές γυναικών. Διεξάγουμε έναν πολύπλευρο αγώνα ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα που ενισχύει την αμυντική μας δύναμη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φιλοσοφία του Jin Jiyan Azadî , που μεταδόθηκε σε εμάς τις γυναίκες από τον Rêber Apo – Abdullah Öcalan – μετά από μια μακρά και δαπανηρή αντίσταση, μας δείχνει τον δρόμο για να απελευθερωθούμε από μια  καταπίεση και μια κουλτούρα βιασμού.

Ως YPJ, έχουμε λάβει αυτή τη φιλοσοφία ως βάση του γυναικείου απελευθερωτικού μας αγώνα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η φιλοσοφία μεγάλωσε: έγινε το κάλεσμα της επανάστασης μετά τον θάνατο της Τζίνα Μαχσά Αμίνι και απηχήθηκε σε άλλες γυναικείες εξεγέρσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας. Το «Jin Jiyan Azadî» είναι απόδειξη ότι η γυναικεία επανάσταση παγκοσμιοποιείται. Τώρα είναι η ώρα να οικοδομήσουμε τον Παγκόσμιο Γυναικείο Συνομοσπονδισμό.

Υπό αυτή την έννοια, εκτιμούμε την πολύτιμη αντίσταση των Ινδών γυναικών και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς αυτές. Καλούμε τις Ινδές και όλες τις γυναίκες του κόσμου να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, να συγκροτήσουν την οργάνωσή τους στη βάση του παραδείγματος του «Jin Jiyan Azadî» και να οικοδομήσουν την αυτοάμυνα τους».

Το πατριαρχικό και καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης κλιμακώνει τις επιθέσεις του στις γυναίκες

Η δολοφονία  της 31χρονου γιατρού  έγινε σε νοσοκομείο. Αρχικά, η διοίκηση είπε ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά τώρα τα στοιχεία φαίνονται ξεκάθαρα. Ο τελικός απολογισμός δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη, αλλά η αστυνομία υποθέτει ότι η νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού πριν σκοτωθεί. Από αυτή την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο στο Δελχί θα ασχοληθεί με το έγκλημα.

Η περίπτωση του γιατρού θυμίζει τον ομαδικό βιασμό σε λεωφορείο στο Δελχί το 2012, κατά τον οποίο μια 23χρονη κακοποιήθηκε τόσο άσχημα που πέθανε από τα τραύματά της.

2024-08-21T18:02:32+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top