Σύμφωνα με το HPG, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες στο Νότιο Κουρδιστάν σκοτώθηκαν από αντάρτες. Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές λόγω αεροπορικών επιδρομών του τουρκικού στρατού.

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον πόλεμο στο Κουρδιστάν ότι ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε μαζικές επιθέσεις στις Αμυντικές Περιοχές Medya. Η δήλωση πρόσθεσε ότι αυτές οι επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν από τους αντάρτες στις περιοχές Metîna και Zap.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός και το KDP ασκούν πίεση στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τη ζώνη μάχης. Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές λόγω των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέσσερις στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων εισβολής σκοτώθηκαν σε ενέργειες αντίστασης από τους αντάρτες. Το HPG έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

Αντίσταση στη Μετίνα

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από αντάρτες στις περιοχές Serê Metîna και Dergelê την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στη Γκόλκα οι αντάρτες επενέβησαν  κατά της επέκτασης των θέσεων των στρατευμάτων κατοχής στη Γκόλκα και επιτέθηκαν με ημιαυτόματα όπλα σε ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από την περιοχή. Την Παρασκευή, ένα κοντέινερ και μια θέση του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν από πυρά βαρέων όπλων σε τέσσερις διαφορετικές επιθέσεις.

Ενέργειες ανταρτών στο Ζαπ

Μαχητές του YJA Star επιτέθηκαν με βαρέα όπλα το Σάββατο στα τουρκικά στρατεύματα στις περιοχές Kurojahro και Girê Cûdî. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι επιθέσεις με ημιαυτόματα και βαρέα όπλα σε τουρκικές θέσεις στο Girê Amêdî.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικό αέριο και απαγορευμένα εκρηκτικά έξι φορές σε μια σήραγγα ανταρτών στη Serê Metîna στις 16 Ιουνίου. Το Şêlazê και μια εγκατάσταση σήραγγας στην περιοχή Girê FM δέχθηκαν επίθεση με drones αυτοκτονίας την Πέμπτη.

Πυρκαγιά μετά από αεροπορικές επιδρομές

Μεταξύ 27 και 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν 17 αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές Goşînê, Şehîd Şerîf και Kendekola στο Xakurke, Gûzê και Girê Zengil στο Gare, Girê Şehîd Cihan στο Qendil, Şêlazê και Serê Metîna σε Metîna και Girê Bahar  στο Ζαπ. Οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αυτές τις επιθέσεις σε Xakurke, Qendîl, Gare, Zap και Metîna ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Χωριό στη Μετίνα βομβαρδίστηκε

Στις 27 Ιουνίου, το χωριό Dergelê στη Μετίνα δέχτηκε επίθεση με βαρέα όπλα και βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές από μαχητικά αεροσκάφη. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πυρκαγιές σε πολλά σημεία στη γεωργική γη των χωρικών. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται από τον τουρκικό στρατό και το KDP να εγκαταλείψουν την περιοχή.

2024-07-03T02:09:03+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top