Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με το σύνθημα «Ώρα για Ελπίδα» στο Μιλάνο και ζήτησαν ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και καθεστώς για το Κουρδιστάν.

 

Ένα πάνελ και μια συναυλία με τίτλο «Ώρα για Ελπίδα» πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο για να ζητήσει την ελευθερία του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και όλων των πολιτικών κρατουμένων και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του κουρδικού λαού στην αυτοδιάθεση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Delle Cascine di Chiesa Rossa και συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Γραφείο Πληροφοριών του Ιταλικού Κουρδιστάν, το Rete Kurdistan-Italy και το κόμμα Rifondazione Comunista.

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα πάνελ όπου συζητήθηκαν οι ιδέες του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν και της Επανάστασης της Ροζάβα. Το πάνελ συντονίστηκε από τον Κούρδο πολιτικό Hazal Koyuncuer και παρευρέθηκε ο διάσημος Ιταλός σκιτσογράφος Zerocalcare, ο οποίος δημοσίευσε πολλά βιβλία για την Επανάσταση της Ροζάβα και Ο ηγέτης του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στη συνάντηση ήταν επίσης ο εκδότης του εκδοτικού οίκου Punto Russo, Roberto Mapelli, ο οποίος μετέφρασε τα βιβλία του Abdullah Öcalan στα ιταλικά, και ο δημοσιογράφος Giacomo Sini.

2023-09-14T15:26:20+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top