Ο δικηγόρος Τζεμάλ Ντεμίρ είπε ότι οι Κούρδοι ανησυχούν πολύ για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και πρόσθεσε ότι «η απόλυτη απομόνωση στο Ιμραλί πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό για χάρη της ειρήνης».

 

Εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια δεν υπάρχουν νέα από τον ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Τουλάχιστον 437 αιτήσεις επισκέψεων που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είτε έμειναν αναπάντητες είτε απορρίφθηκαν με την αιτιολογία των «πειθαρχικών» κυρώσεων.

Ο Ηγέτης του Κουρδικού Λαού Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται κάτω από βαριές συνθήκες απομόνωσης στην Κλειστή Φυλακή Υψηλής Ασφάλειας ατο Ιμραλί για 24 χρόνια, δεν έχει ειδοποιηθεί από το τηλεφώνημα που είχε με τον αδελφό του Μεχμέτ Οτσαλάν στις 25 Μαρτίου 2021.

Ο δικηγόρος Τζεμάλ Ντεμίρ είπε: “Η απομόνωση για τον κ. Abdullah Öcalan συνεχίζεται από το 1999, αλλά έχει γίνει πολύ βαρύτερη τους τελευταίους 30 μήνες. Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή μαζί του. Καμία επικοινωνία δεν μπορούσε να γίνει ούτε τηλεφωνικά. Τηλέφωνο Οι κλήσεις και οι επιστολές είναι τα πιο βασικά δικαιώματα ενός κρατουμένου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ο κ. Öcalan δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο δικαιώματα. Δεν μπορεί να του στερηθούν αυτά τα δικαιώματα. Εγιναν στη γενική εισαγγελέα 437 αιτήσεις, οι περισσότερες αιτήσεις έμειναν αναπάντητες. Ορισμένες αιτήσεις απορρίφθηκαν με την αιτιολογία της «πειθαρχικής δίωξης» σε βάρος του πελάτη τους. Αυτοί οι λόγοι δεν είναι νομικοί».

Ο  Demir συνέχισε: “Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν είναι ένας συνηθισμένος κρατούμενος. Είναι ένα άτομο που έχει μεγάλη επιρροή στον κουρδικό λαό. Οι σκέψεις, οι προοπτικές του Οτσαλάν, η επιμονή του στην ειρήνη, η στάση του, ο τρόπος υπεράσπισης της δημοκρατίας είναι σημαντικές   για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και το κουρδικό ζήτημα. Έχει ιδέες και προτάσεις για τη λύση του κουρδικού ζητήματος, των πολύπλοκων προβλημάτων της Μέσης Ανατολής και της περίπλοκης πολιτικής στον κόσμο. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα πόσο ρεαλιστικό, πόσο αληθινό και πόσο Τα λόγια και οι σκέψεις του είναι απαραίτητα σε αυτή την ιστορική διαδικασία. Επομένως, η απομόνωση του κ. Abdullah Öcalan πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό στο όνομα της ειρήνης. Η ανησυχία των Κούρδων για τον Abdullah Öcalan είναι βαθιά».

«Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι η εγγύηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή»

είναι χάρη στα έργα και τις σκέψεις του Abdullah Öcalan. Το κάλεσμά μας στην πολιτική εξουσία είναι το εξής: η απομόνωση πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό, οι δικηγόροι και οι οικογενειακές επισκέψεις πρέπει να γίνονται τακτικά και να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωσή του».

2023-08-31T20:16:21+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top