Η HRE ανακοίνωσε ότι 1 Τούρκος στρατιώτης, 3 μισθοφόροι και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε 4 διαφορετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά των βάσεων των δυνάμεων κατοχής, ενώ τραυματίστηκαν 10 Τούρκοι στρατιώτες, 9 μισθοφόροι και 6 αστυνομικοί.

 

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (Hêzên Rizgariya Efrînê-HRE) ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες των ενεργειών που πραγματοποίησαν εναντίον των δυνάμεων κατοχής στις 22-28 Δεκεμβρίου στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας, η οποία είναι κατεχόμενη από το τουρκικό κράτος.

Η ανακοίνωση του HRE που δημοσιεύθηκε το Σάββατο απαριθμούσε τις λεπτομέρειες των δράσεων ως εξής:

“Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής εναντίον των περιοχών μας συνεχίζονται αδιάκοπα. Πιο πρόσφατα, τα εδάφη του Δυτικού Κουρδιστάν βομβαρδίστηκαν από drones και πολεμικά αεροπλάνα. Οι άμαχοι ήταν κυρίως στόχοι σε αυτές τις επιθέσεις. Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν αποτελεσματικές ενέργειες ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις.

Στις 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ειδική δράση στην πόλη Αφρίν. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να σκοτωθεί 1 μισθοφόρος, και άλλοι 4 τραυματίστηκαν, ενώ ένα αυτοκίνητο των μισθοφόρων καταστράφηκε.

Στις 26 Δεκεμβρίου, οι βάσεις του τουρκικού στρατού στο  Mar, στο Kafr Mize και στο Kil Jibrin έγιναν στόχος. Από την ενέργεια αυτή σκοτώθηκε 1 Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκαν 8 στρατιώτες.

Στις 27 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ενέργεια εναντίον αστυνομικού τμήματος των κατοχικών μισθοφόρων στην περιοχή Bab. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να σκοτωθούν 2 αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλοι 6. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ειδική επιχείρηση κατά των μισθοφόρων στο Αφρίν, όπου σκοτώθηκαν 2 μισθοφόροι και τραυματίστηκαν άλλοι 5. Στην ενέργεια αυτή καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο των μισθοφόρων.

Στις 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον δύο βάσεων του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή Bab και τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες του τουρκικού στρατού.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών σκοτώθηκαν 1 Τούρκος στρατιώτης, 3 μισθοφόροι και 2 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν 10 Τούρκοι στρατιώτες, 9 μισθοφόροι και 6 αστυνομικοί».

2024-01-01T03:30:11+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top