Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον βάσης τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Azaz και κατέρριψαν ένα drone στη Shera ως απάντηση στις μαζικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους στην περιοχή.

 

Σε γραπτή δήλωση την Παρασκευή , οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) ανακοίνωσαν αντεπιθέσεις ενάντια στις ολοένα και πιο συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία.

Το HRE είπε ότι ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του επιτίθενται στον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές σε ολόκληρη την αυτόνομη περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας με μαχητικά αεροσκάφη και drones. «Είναι γνωστό ότι το τουρκικό κράτος και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι δυνάμεις του χρησιμοποιούν βρώμικες μεθόδους όπως απαγωγές, λεηλασίες, εκτοπίσεις, συλλήψεις, βασανιστήρια και στοχευμένη δημογραφική αλλαγή κατά του πληθυσμού από την κατοχή του Αφρίν την άνοιξη του 2018. Επιπλέον στις συνεχείς επιθέσεις στα εδάφη μας, ο στρατός της Τουρκίας εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στις 5 Οκτωβρίου, όταν τα χωριά Şêwarxa, Merenaz, Kiştiar, Soxaneke, Bênê, Gundê Mezin, Dercimel, Ziyarete, Meyas, Şeal, Ziwan, Şêx ,Isa και  Kefer Naya καθώς και το Til Rifat δέχθηκαν επίθεση από drones και οβίδες. Τα χωριά Beluniye, Eyn Deqne, Το Malikiye και το Ziyaret βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη. Οι δυνάμεις μας απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέντε στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά σε επιχείρηση εναντίον τουρκικής βάσης στο Νταμπίκ κοντά στην Αζάζ. Ένα όχημα και μια εχθρική βάση χτυπήθηκαν επίσης από το HRE ταυτόχρονα. Ένα drone καταρρίφθηκε στο χωριό Şêwarxa στην περιοχή Shera του Αφρίν.

2023-10-07T15:04:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top