Οι SDF πραγματοποίησαν 8 επιχειρήσεις κατά των πυρήνων του ISIS τους τελευταίους δύο μήνες, σκοτώνοντας 4 μισθοφόρους και συλλαμβάνοντας άλλους 12.

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσαν την «Επιχείρηση Ενίσχυση Ασφαλείας» κατά των πυρήνων του ISIS αργά το βράδυ της Κυριακής. Η περιοχή της επιχείρησης περιλαμβάνει περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, αλλά πρωτίστως την περιοχή Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία.

Ενώ η εκστρατεία συνεχίζεται, το Γραφείο Τύπου των SDF παρείχε πληροφορίες στο ANHA σχετικά με τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι SDF κατά των πυρήνων του ISIS τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες (YAT) και οι καταδρομείς των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού και της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (CTG) στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, πραγματοποίησαν 8 κοινές επιχειρήσεις ασφαλείας από 19 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2023.

Λεπτομέρειες για ορισμένες από τις επιχειρήσεις SDF είναι οι εξής:

19 Ιουλίου: Οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες των SDF (YAT), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού και με ενεργό συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (CTG) στο Νότιο Κουρδιστάν, διεξήγαγαν μια επιτυχημένη επιχείρηση ασφαλείας εναντίον ενός πυρήνα 3 τρομοκρατών του ISIS στην πόλη al-Dashisha, περιοχή al-Shaddadi. Οι τρεις τρομοκράτες συμμετείχαν βαθιά σε τρομοκρατικές δραστηριότητες που είχαν στόχο να διαταράξουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής Deir ez-Zor και να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για αθώους πολίτες.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη δύο τρομοκρατών και ο ένας συνελήφθη με επιτυχία. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά, μεταξύ των οποίων 2 τυφέκια AK-47, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 πιστόλι, 1 χειροβομβίδα, 8 γεμιστήρες AK-47, 3 γεμιστήρες πιστολιού, 1 φαρέτρα, 1 καραμπίνα.

20 Ιουλίου: Οι SDF πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον πυρήνα του ISIS στην πόλη Μανσούρα στη Ράκα, συλλαμβάνοντας 3 μισθοφόρους και κατασχέθηκαν τα όπλα και ο εξοπλισμός επικοινωνίας τους.

4 Αυγούστου: Μονάδες των SDF με την υποστήριξη κομάντο στόχευσαν έναν πυρήνα του ISIS στην Αλ-Ιζμπά, βόρεια της Ντέιρ εζ-Ζορ, συλλαμβάνοντας έναν αρχηγό μισθοφόρων του ISIS και κατασχέθηκαν ορισμένα έγγραφα, 2 συσκευές  επικοινωνίας και ένα τουφέκι Καλάσνικοφ.

15 Αυγούστου: Οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες των SDF (YAT), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού και με ενεργό συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (CTG) στην περιοχή του Ιρακινόυ Κουρδιστάν, πραγματοποίησαν επιχείρηση ασφαλείας στην καρδιά της πόλης Ράκα, με στόχο τον τρομοκράτη  Ibrahim Al-Ali γνωστός και ως Abu Mujahid, ο αξιωματούχος του ISIS στην ανατολική περιοχή.

Με την υποστήριξη της αεροπορικής επιτήρησης από τις Δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, οι SDF εισέβαλαν με επιτυχία στο κτίριο όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης. Μια σύγκρουση ξέσπασε καθώς αρνήθηκε κατηγορηματικά να εισακούσει την έκκληση για ασφαλή παράδοση, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός, μεταξύ των οποίων 1 τυφέκιο AK-47, 7 γεμιστήρες AK-47 και πυρομαχικά, 4 smartphone, 1 φορητός υπολογιστής, δρομολογητής Wi-Fi και προσωπικές ταυτότητες.

18 Αυγούστου: Οι Ειδικές Μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διεξήγαγαν επιχείρηση ασφαλείας, εξαρθρώνοντας έναν τρομοκράτη πυρήνα του ISIS στην πόλη al-Ozba, στην ανατολική ύπαιθρο της Deir ez-Zor. Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αεροπορική επιτήρηση και χερσαία υποστήριξη από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού. Οι μονάδες των SDF συνέλαβαν με επιτυχία έναν από τους ηγέτες του ISIS που συμμετείχε στη μεταφορά εκρηκτικών υλικών, όπλων και πυρομαχικών στους πυρήνες του ISIS στο στρατόπεδο al-Hol και παρείχε στις οικογένειες του ISIS πλαστές ταυτότητες. Συνδέθηκε επίσης με άλλους τρομοκράτες «Εμίρη» στην κατεχόμενη από την Τουρκία Σερεκανίγιε (Ρας αλ-Αΐν).

24 Αυγούστου: Οι SDF συνέλαβαν έναν πυρήνα του ISIS αποτελούμενο από 3 μισθοφόρους, οι οποίοι εργάζονταν για τη συλλογή κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων των μισθοφόρων στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέιρ εζ-Ζορ

2023-08-28T19:30:49+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top