Δεν υπάρχουν ακόμη νέα από τον δημοσιογράφο Silêman Ehmed, ο οποίος συνελήφθη από το KDP στο Νότιο Κουρδιστάν πριν από περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Η ανησυχία για τη ζωή και την ασφάλειά του αυξάνεται, το RojNews ζητά για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του συντάκτη του.

Δεν υπάρχουν ακόμη νέα για τον δημοσιογράφο Silêman Ehmed, ο οποίος απήχθη από τις δυνάμεις ασφαλείας του KDP (Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) στο Νότιο Κουρδιστάν στις 25 Οκτωβρίου.

Ο υπάλληλος της αραβόφωνης συντακτικής ομάδας του πρακτορείου ειδήσεων RojNews εξαφανίστηκε αρχικά μετά από επίσκεψη στην οικογένεια στο Χαλέπι στο συνοριακό πέρασμα Sêmalka-Pêşxabûr μεταξύ της Αυτόνομης Περιφέρειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) και της Περιφέρειας του Iρακινού Κουρδιστάν.

Η τελευταία επαφή μαζί του ήταν μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του όταν βρισκόταν ήδη στην περιοχή ευθύνης του KDP. Έξι ημέρες αργότερα, οι δυνάμεις ασφαλείας Asayîş στο Ντιχόκ ανακοίνωσαν ότι ο δημοσιογράφος συνελήφθη επειδή ανήκε στο PKK.

Ο Silêman Ehmed εργάστηκε για το RojNews στο Νότιο Κουρδιστάν για πέντε χρόνια. Το πρακτορείο ειδήσεων επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση απελευθέρωσή του και θεώρησε το KDP υπεύθυνο για τη ζωή και την ασφάλεια του εκδότη του.

Κουρδικοί και διεθνείς οργανισμοί μέσων ενημέρωσης, όπως το Κουρδικό Κέντρο PEN και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στον δημοσιογράφο.

2023-11-20T13:58:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top