Οι SDF επιβεβαίωσαν ότι κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απάντησαν στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και των πληρεξουσίων του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) στο φράγμα Tishrin και στα περίχωρά του. Σε ανακοίνωσή τους, οι SDF ανέφεραν ότι οι μαχητές τους κατέρριψαν δύο τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι ακόλουθες λεπτομέρειες για τις συγκρούσεις των τελευταίων 24 ωρών: «Οι επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού κράτους και των πληρεξουσίων του στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνεχίζονται.
Τα πολεμικά αεροσκάφη του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν επανειλημμένα την Τρίτη την αντιστασιακή αγρυπνία στο φράγμα Tishrin, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, το SNA επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο που ελέγχεται από τις δυνάμεις μας στην ύπαιθρο βόρεια του φράγματος. Οι μαχητές μας απάντησαν και ξέσπασαν συμπλοκές. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλά μέλη συμμοριών. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν έγινε γνωστός. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι μαχητές μας απέτρεψαν την επίθεση καταρρίπτοντας δύο οπλισμένα drones».
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «στο μέτωπο του Qereqozax, ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του βομβάρδισαν τα χωριά El Tîna, Cada, Bîr Hesen, Xeseq, Dîkan και τους λόφους Sêvê και Qereqozax με βαρύ πυροβολικό, άρματα μάχης, εκτοξευτές ρουκετών και όλμους.
Αφήστε ένα σχόλιο