Η TEV-DEM είπε, «Η λύση βρίσκεται στο İmralı. Ζητούμε να σπάσει η απομόνωση του ηγέτη και να εγγυηθεί η φυσική του ελευθερία».

Το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM) προχώρησε σε γραπτή δήλωση με αφορμή την 26η επέτειο της Συνωμοσίας της 9ης Οκτωβρίου κατά του  Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στη δήλωση υπογραμμίζεται ότι μετά τη διεθνή συνωμοσία που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 1998,την απαγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 15 Φεβρουαρίου 1999 και την παράδοσή του στην Τουρκία, οι κρίσεις στη Μέση Ανατολή και στο Κουρδιστάν βάθυναν.

«Σε μια εποχή που η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε κρίση και οι άνθρωποι της περιοχής καθώς και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζουν κρίση και απώλειες, η φυσική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Öcalan είναι πιο σημαντική από ποτέ. Το κλειδί της λύσης βρίσκεται στο İmralı», ανέφερε η δήλωση τη Δευτέρα.

Η δήλωση ανέφερε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή δεν είναι δυνατή χωρίς τη φυσική ελευθερία του Οτσαλάν.

«Ο ηγέτης Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται υπό απομόνωση, βασανιστήρια και καταπίεση από το τουρκικό κράτος στο Ιμράλι για περισσότερα από 25 χρόνια, αγωνίζεται όχι μόνο για τον κουρδικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του κόσμου. Οι ιδέες και η φιλοσοφία του έχουν γίνει η ελπίδα των λαών.

Η ύπαρξη ενός αγωνιστή της αντίστασης για την ειρήνη και την ανθρωπότητα μέσα στα τέσσερα τείχη του Ιμραλί και το γεγονός ότι δολοφόνοι και δικτάτορες που σφάζουν λαούς μιλούν για ισότητα και δημοκρατία είναι πηγή ντροπής τόσο για την ανθρωπότητα όσο και για τους θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως TEV-DEM, καλούμε τον λαό μας, την κοινή γνώμη, τους δικηγόρους, τους διανοούμενους, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο να βάλουν τέλος σε αυτό το σκληρό θέατρο. Για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία, τους καλούμε να σπάσουν την απομόνωση του Ηγέτη και να εγγυηθούν τη φυσική του ελευθερία».

2024-10-08T18:07:29+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top