Σύμφωνα με το HPG, αντάρτες κατέρριψαν τρία drones και κατέστρεψαν ένα στρατιωτικό όχημα του τουρκικού στρατού στο Νότιο Κουρδιστάν, ενώ τρεις στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν.

Ανακοίνωση για την αντάρτικη αντίσταση στην τουρκική εισβολή στις Αμυντικές Περιοχές της Medya και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού εξέδωσε το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μαχητές του HPG και του YJA Star (Μονάδες Ελεύθερων Γυναικών) κατέρριψαν τρία drones και κατέστρεψαν ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Επιπλέον, το HPG ανέφερε δεκάδες επιθέσεις από την τουρκική αεροπορία και στρατεύματα εδάφους με μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και απαγορευμένα εκρηκτικά. Το HPG παρείχε το ακόλουθο πολεμικό δελτίο για την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου:

Αντάρτικη αντίσταση στη στρατιωτική οδοποιία

Η αντάρτικη αντίσταση συγκεντρώνεται στο δυτικό μέτωπο της περιοχής του Ζαπ. Στην περιοχή Girê Bahar, ένας εκσκαφέας που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός για στρατιωτική οδοποιία καταστράφηκε με βαρέα όπλα τη Δευτέρα και στη συνέχεια οι κατασκευαστικές εργασίες σταμάτησαν. Λίγο αργότερα, το YJA Star κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα. Το όχημα, το οποίο χρησιμοποιούνταν και για οδοποιία, χτυπήθηκε από βλήμα πυροβολικού και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κατακτητές σκοτώθηκαν σε επίθεση του YJA Star

Στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdî στην περιοχή του δυτικού Zap, μια γυναίκα σκοπευτής χτύπησε την Τρίτη το κτίριο μιας θέσης του τουρκικού στρατού. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε. Την Τετάρτη, τουλάχιστον τρεις κατακτητές σκοτώθηκαν από το YJA Star. Τα κατοχικά στρατεύματα δέχθηκαν επίσης δύο επιθέσεις με βαρέα όπλα.

Drone καταρρίφθηκαν στο Zap και στο Gare

Στην περιοχή Girê Cûdî, το YJA Star έχει καταρρίψει δύο drones από το απόγευμα της Τετάρτης. Ένα drone που κινούνταν από το Çemankê προς το Çirav καταρρίφθηκε επίσης στην περιοχή Gare τη Δευτέρα. Την ίδια μέρα, οι αντάρτες επιτέθηκαν δύο φορές με βαρύ οπλισμό στις δυνάμεις κατοχής στο Girê Şehîd Hêmin στην περιοχή Xakurke.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Σύμφωνα με το HPG, ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένα εκρηκτικά εναντίον τούνελ ανταρτών στις περιοχές Girê Cûdî και Girê FM εννέα φορές από τη Δευτέρα. Την ίδια περίοδο,  στις περιοχές Xakurke, Gare, Zap και Metina βομβαρδίστηκαν 21 φορές από μαχητικά αεροσκάφη και 17 φορές από επιθετικά ελικόπτερα.

2024-10-07T00:21:17+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top