Οι συμπρόεδροι του PYD δήλωσαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τη φιλοσοφία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ότι τα εδάφη που κατέχει το τουρκικό κράτος πρέπει να απελευθερωθούν για την επίτευξη πολιτικής λύσης

.

Το 10ο Συνέδριο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) συνεχίζεται στην πόλη Χεσσέκα με τη συμμετοχή 700 αντιπροσώπων.

Ο Συμπρόεδρος του PYD, Salih Muslim, συνεχάρη τον λαό της περιοχής και τον ηγέτη του κουρδιστάν Αμπντουλάχ Οτσαλάν με την ευκαιρία του 10ου συνεδρίου του κόμματος και είπε: «Πορευόμαστε από το 2003. Η πορεία μας για την ελευθερία συνεχίζεται. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Καταφέραμε να είμαστε οι πρωτοπόροι των ανθρώπων της περιοχής και είμαστε ακόμα και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αίμα των μαρτύρων μας».

«ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΑΣ»

Εφιστώντας την προσοχή στη φιλοσοφία του Abdullah Öcalan, ο Muslim είπε: «Αναλύσαμε την ιστορία των λαών και πήραμε σημαντικά μαθήματα από αυτήν. Είδαμε ότι οι εχθροί του λαού εκμεταλλεύονται τον αποσχισμό και χρησιμοποιούν τους λαούς ως μέσο ευκαιρίας. Από αυτή την άποψη, η φιλοσοφία του ηγέτη μας προέβαλε το δημοκρατικό έθνος ως βασικό στοιχείο της αδελφοσύνης των λαών. Αυτή η ιδέα, που είναι φως για όλους τους λαούς της περιοχής, στέκεται μπροστά μας ως λύση σε όλα τα προβλήματα».

Ο Salih Muslim δήλωσε ότι ο στόχος τους στη διαδικασία σύγκρουσης στη Συρία ήταν να βελτιώσουν την κατάσταση των ανθρώπων σε κάθε περιοχή και είπε, «Στόχος μας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Συρία ήταν να αλλάξουμε την κατάσταση των ανθρώπων σε κάθε τομέα και να τους κάνουμε πιο ελεύθερους. Μετά από 13 χρόνια πολέμου, έγινε σαφές ότι η γραμμή του κόμματός μας υπήρξε η πρωτοπόρος της επανάστασης στη Συρία. Ο πόλεμος στη Συρία έχει γίνει το επίκεντρο του τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Οι άνθρωποί μας πέρασαν με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία. Η δάδα μας φωτίζει το δρόμο μας. Υποσχεθήκαμε στον αρχηγό μας και στον λαό μας ότι όλα τα κέρδη μας θα είναι προς όφελος του λαού μας. Όσο είμαστε αφοσιωμένοι στον ηγέτη και τους μάρτυρες μας, η νίκη θα είναι του λαού μας».

Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο Muslim επεσήμανε ότι η λύση στη σύγκρουση στη Συρία είναι δυνατή μέσω της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης. Παρατηρώντας ότι η βάση του έργου τους είναι η διαχείριση του λαού και η κοινωνική διπλωματία, ο Muslim είπε: «Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις για τα κόμματα για να εξασφαλίσουμε την ενότητα των κουρδικών κομμάτων. Θέλουμε να οικοδομήσουμε την κουρδική ενότητα. Οι διάλογοί μας συνεχίζονται. Προσπαθούμε να σχηματίσουμε μια κοινή άποψη για όλα τα κόμματα από την αρχή μέχρι το τέλος».

Σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία, ο Muslim είπε: «Είμαστε εδώ. Προσπάθησαν να μας κρατήσουν μακριά από την αρχή. Από το 2005, έως ότου η κατάσταση στη Συρία έφτασε σε αυτό το σημείο, υπήρξαν κάποια μέρη που ήθελαν να μας κρατήσουν μακριά από το διάλογο. Είμαστε ακόμη μέρος του διαλόγου, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε τη λύση. Το κόμμα μας θα παραμείνει πρωτοπόρο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δουλειά μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια δημοκρατική αλλαγή στη Μέση Ανατολή».

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ»

Μιλώντας στη συνέχεια, η Συμπρόεδρος του PYD Asya Abdullah δήλωσε ότι πραγματοποίησαν το 10ο συνέδριο σε μια ευαίσθητη και δύσκολη διαδικασία, σημειώνοντας ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εντάσεις επηρέασαν επίσης τις περιοχές τους.

Η Asya Abdullah χαιρέτισε την αντίσταση των αμυντικών δυνάμεων και είπε: «Το YPG και το YPJ έκαναν μεγάλες θυσίες. Τα επιτεύγματα προστατεύονται σήμερα υπό την ηγεσία των SDF».

Επισημαίνοντας ότι οι χάρτες που τίθενται στα τραπέζια δεν είναι λύσεις, η Asya Abdullah συνέχισε: «Παράγονται έργα σε βάρος του λαού, σε βάρος της άρνησης της ιστορίας τους. Το Αφρίν, το Girê Spî και η Serêkaniyê βρίσκονται υπό κατοχή. Τώρα, η αντιπολίτευση έχει γίνει μέρος της. Καθήκον μας είναι να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα και να εξασφαλίσουμε μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την απελευθέρωση των εδαφών μας και την ενότητα των συριακών εδαφών».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ

Εφιστώντας την προσοχή στο σύστημα βασανιστηρίων και γενοκτονίας που εφαρμόζεται κατά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή του νησιού Ιμράλι, όπου κρατείται από το 1999, η Asya Abdullah είπε: «Η απομόνωση συνεχίζεται εδώ και 3 χρόνια. Θα αναπτύξουμε τον αγώνα για τη φυσική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Öcalan και μια λύση στο κουρδικό ζήτημα σε κάθε τομέα».

Η Asya Abdullah είπε ότι η εθνική ενότητα είναι μια από τις πολιτικές στρατηγικές του PYD και πρόσθεσε: «Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την εθνική γραμμή στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής στρατηγικής και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του κουρδικού λαού. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση της δημοκρατίας για τους Κούρδους στη Συρία και μιας αποκεντρωμένης Συρίας. Η ενότητα των κουρδικών πολιτικών κινημάτων σε κάθε τομέα είναι σημαντική. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να το πετύχουμε αυτό».

Στο συνέδριο προβλήθηκε κινηματογράφος για τις δραστηριότητες του PYD, το οποίο συνεχίζεται με ομιλίες.

2024-09-23T00:47:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top