Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές δυνάμεις κόβουν δέντρα στην περιοχή του Κουρδιστάν της επαρχίας Duhok του Ιράκ και μεταφέρουν τα ξύλα στην Τουρκία. Η νέα δραστηριότητα ακολουθεί χρόνια στρατιωτικών επιχειρήσεων και εκτοπισμού.

 

Turkish forces accused of illegal deforestation in Iraqi Kurdistan

Οι τουρκικές δυνάμεις επιδίδονται σε μεγάλης κλίμακας αποψίλωση των δασών στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ (KRI). Ο τουρκικός στρατός φέρεται να χρησιμοποιεί βαριά μηχανήματα για να κόψει δέντρα στην επαρχία Duhok και να μεταφέρει τα ξύλα πέρα ​​από τα σύνορα στην Τουρκία.Πλάνα δείχνουν φορτηγά φορτωμένα με ξυλεία. Οι δραστηριότητες αποψίλωσης των δασών πραγματοποιούνται εν μέσω συνεχιζόμενων τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών από αέρα και πυροβολικό που προκαλούν ζημιές σε περιοχές αμάχων ,ζωτικής σημασίας υποδομές και εκτοπισμό των τοπικών πληθυσμών.

Η αποψίλωση των δασών έχει περιγραφεί ως συστηματική, οδηγώντας σε ανεπανόρθωτες ζημιές στα δασικά οικοσυστήματα ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον. Αυτή η καταστροφή επηρεάζει αρνητικά τη διαβίωση και επιδεινώνει την ερημοποίηση στην ευρύτερη περιοχή και την κλιματική αλλαγή.

Η Τουρκία έχει επίσης δημιουργήσει σημεία ελέγχου και διενεργεί ελέγχους ταυτότητας ως μέρος της τελευταίας διασυνοριακής εισβολής της, η οποία οι επικριτές προειδοποιούν ότι είναι μέρος μιας προσπάθειας εδραίωσης και διαιώνισης της στρατιωτικής της παρουσίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Αυτή η προσπάθεια φέρεται να διευκολύνεται από το κυβερνών Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) του KRI, ενώ η Βαγδάτη κατηγορείται ότι έκανε τα στραβά μάτια.

Με τους ντόπιους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ,τους βομβαρδισμούς, τις επηρεασμένες υποδομές, τα μέσα διαβίωσης και την κακοποίηση  στα σημεία ελέγχου,  η Τουρκία ανοίγει το δρόμο για μια μόνιμη κατοχή.