Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, όπου το 100 είναι το πιο επικίνδυνο, η Τουρκία έλαβε 57,86, τοποθετώντας την στο υψηλότερο άκρο της κατηγορίας των «μη ασφαλών» και αμφισβητώντας τη φήμη της χώρας ως τουριστικο σημείο.
Η Τουρκία είναι πιο επικίνδυνη για τους ταξιδιώτες από το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Κορέα, την Ουκρανία, το Σουδάν ή το Ιράκ, σύμφωνα με έναν νέο παγκόσμιο δείκτη ασφάλειας . Ο Δείκτης HelloSafe, που δημιουργήθηκε από μια παγκόσμια ταξιδιωτική χώρα, κατατάσσει τις χώρες με βάση ένα «σύνολο 35 κριτηρίων που χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες: φυσικές καταστροφές, κοινωνική βία, εμπλοκή σε ένοπλες συγκρούσεις (εσωτερικές ή εξωτερικές), υποδομές υγείας και στρατιωτικοποίηση.
Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, όπου το 100 είναι το πιο επικίνδυνο, η Τουρκία έλαβε 57,86, τοποθετώντας την στο υψηλότερο άκρο της κατηγορίας «μη ασφαλής» και πλησιάζοντας την κατηγορία «επικίνδυνη» που παραδίδεται σε χώρες όπως η Συρία, η Υεμένη. και το Ιράν. Τα δεδομένα προέρχονται από πηγές αναφοράς, ιδίως από διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ (UNDP, WHO, UNODC, UNHCR, UNSD, FAO), την Παγκόσμια Τράπεζα και πολλούς διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς (IEP, EIU, IMDC, SIPRI, IISS, UCDP) », αναφέρει η βελγική ταξιδιωτική εταιρεία.
Γενικότερα, οι Φιλιππίνες, η Κολομβία και το Μεξικό κατατάσσονται ως οι πιο επικίνδυνες χώρες παγκοσμίως, λόγω της υψηλής συχνότητας βίαιων εγκλημάτων, παράγοντας που αφήνει επίσης τις ΗΠΑ στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου. Οι εσωτερικές συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Συρία, και η σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία, συμβάλλουν στην ένταξη αυτών των χωρών στον κατάλογο. Αντίθετα, η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη και η Δανία κατατάσσονται ως οι ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, σε ένα top 15 όπου κυριαρχούν ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές χώρες.
Η Γαλλία κατατάσσεται ως η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη λόγω των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών απειλών, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη απειλή από το ISIS και άλλες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες. Η Τουρκία είναι πιθανό να έχει χαμηλές βαθμολογίες λόγω της κακής απόδοσης σε μια σειρά μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της σε περιφερειακές συγκρούσεις, της φήμης ως hotspot του ISIS για στρατολόγηση, χρηματοδότηση και οργάνωση υλικοτεχνικής υποστήριξης και αδυναμία να αντιμετωπίσει καταστροφικές πρόσφατες φυσικές καταστροφές, ιδίως ένας σεισμός που άφησε πάνω από 50.000 νεκρούς.
Η Τουρκία παραμένει ένας δημοφιλής παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, παρά το φτωχό ιστορικό ασφάλειας και τη φήμη της χώρας ως παραβάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αφήστε ένα σχόλιο