Δηλώνοντας ότι το τουρκικό κράτος στοχεύει αδιακρίτως τους αμάχους για να προετοιμάσει την περιοχή για κατοχή ερημώνοντάς την, το KNK κάλεσε όλες τις κουρδικές δυνάμεις και τις ιρακινές αρχές να λάβουν σθεναρή στάση ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) καταδίκασε τη δολοφονία δύο αμάχων από πολεμικά αεροσκάφη στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). «Το κατοχικό τουρκικό κράτος, ενθαρρύνεται από τη βοήθεια και τη συνεργασία της κυβέρνησης του KDP και των αξιωματούχων του, σφαγιάζει Κούρδους», είπε το KNK, απευθυνόμενο στο ιρακινό κράτος και σε όλες τις δυνάμεις του Κουρδιστάν.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΚΝΚ την Παρασκευή έχει ως εξής: «Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, πολεμικά αεροσκάφη του κατοχικού τουρκικού κράτους επιτέθηκαν για άλλη μια φορά εναντίον αμάχων στην περιοχή Μπεχτινάν και μαρτύρησαν δύο πολίτες μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος κατοχής στοχοποιεί αμάχους με τέτοιες επιθέσεις. Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν 1500 άμαχοι στην ίδια περιοχή έχουν υποστεί τέτοιες επιθέσεις και έχασαν τη ζωή τους. Ως Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν, καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. 

Οι στόχοι των επιθέσεων του τουρκικού κράτους είναι πολύ σαφείς. θέλει να βάλει στο στόχαστρο όλους τους αμάχους αδιακρίτως και να διαπράξει γενοκτονία, να ερημώσει την περιοχή και να την προετοιμάσει για κατοχή.

Καλούμε λοιπόν όλες τις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται και προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού του Κουρδιστάν να πάρουν σθεναρή θέση ενάντια και να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις!».

2024-02-24T02:09:31+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top