H κοινωνία Απειλούμενων Λαών απευθύνει έκκληση στα μέλη του Κοινοβουλίου να αναγκάσουν τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο να αποκαλέσει τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι μια επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα ήταν μοιραίο μήνυμα για όλους τους εχθρούς της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει αμφιλεγόμενη. Η Κοινωνία για τους Απειλούμενους Λαούς (STP) απηύθυνε έκκληση σε όλα τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) να αναγκάσουν τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) να εγκρίνει ψήφισμα για να αποκαλέσει τον αρχηγό του τουρκικού κράτους. Η STP δήλωσε ότι η επίσκεψη που σχεδιάστηκε για τις 18 Νοεμβρίου θα ήταν ένα μοιραίο μήνυμα για όλους τους εχθρούς της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα έβλαπτε τη φήμη της Γερμανίας.

“Αυτές τις μέρες ο Ερντογάν κάνει τον εαυτό του φερέφωνο μίσους προς το Ισραήλ. Ο πρόεδρος του κράτους με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ κήρυξε τη ριζοσπαστική ισλαμιστική Χαμάς “απελευθερωτική ομάδα”. Ταυτόχρονα βομβαρδίζει την Τουρκία γειτονικά κράτη σε καθημερινή βάση προκειμένου να εκδιώξουν τις μειονότητες που ζουν εκεί και να εξισλαμίσουν την περιοχή», τόνισε στο Γκέτινγκεν ο Kamal Sido, ειδικός του STP στη Μέση Ανατολή. Υπογράμμισε ότι η Bundestag θα πρέπει να φροντίσει ώστε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος να μην εξευγενίζει αυτές τις δραστηριότητες προσκαλώντας τον στην Καγκελαρία.

«Μαζί με τον Εμίρη του Κατάρ, ο Ερντογάν είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του ριζοσπαστικού σουνιτικού ισλαμισμού, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» (IS). Κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, ο στρατός του Ερντογάν επιτίθεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ουσιαστικά στα «χερσαία στρατεύματα του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Σίντο. “Επί χρόνια, έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα μιας γειτονικής χώρας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Ο στρατός του και οι σύμμαχοί του μισθοφόροι είναι υπεύθυνοι για αμέτρητες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί. Αυτός ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί επομένως δικαίως να χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου. Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος δεν πρέπει να τον δεχτεί».

Η γερμανική Bundestag και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαρτήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση με την Τουρκία από τη θέση της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο, συνέχισε ο Sido. «Ο μακρύς κατάλογος των κρίσιμων ζητημάτων κυμαίνεται από την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της γνώμης εντός της Τουρκίας έως τις διακρίσεις των μειονοτήτων στο εσωτερικό και την απέλαση των μειονοτήτων στο εξωτερικό έως τη στενή συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν».

2023-11-11T15:42:22+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top