Η Αρμενική Στρατιωτική Ταξιαρχία του Μάρτυρα Nubar Ozanyan καταδίκασε τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κέντρα και ιδρύματα πολιτών στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

 

Η Αρμενική Στρατιωτική Ταξιαρχία του Μάρτυρα Nubar Ozanyan εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει τις «τουρκικές φασιστικές δικτατορικές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έγιναν τις τελευταίες ημέρες και είχαν στόχο κέντρα και ιδρύματα πολιτών. περιοχές που εκτέθηκαν, θεωρούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η δήλωση ανέφερε: “Οι βάναυσες επιθέσεις προκάλεσαν αριθμούς μαρτύρων και τραυματιών, τόσο αμάχων όσο και στρατιωτών. Οι επιθέσεις και το σοκ που θέλει να προκαλέσει ο τουρκικός φασισμός δεν θα σπάσουν τη βούληση του λαού να συνεχίσει την επανάστασή του, αλλά μάλλον θα τους δώσει μια ισχυρότερη βούληση να αγωνιστεί για να επιτύχει τους στόχους της επανάστασης και να δώσει απάντηση στον τουρκικό φασισμό. Αυτές οι επιθέσεις δεν στόχευαν μια συγκεκριμένη οργάνωση ή συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά όλα τα στοιχεία στη βόρεια και ανατολική Συρία. Οι επιθέσεις του τουρκικού φασισμού δείχνουν και καταδεικνύουν την έκταση της εχθρότητας και της βαρβαρότητας που ασκείται εναντίον του λαού μας και εναντίον όλης της ανθρωπότητας, όπως έκανε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον των ντόπιων λαών στα εδάφη της, σφαγιάζοντας και εκτοπίζοντας τον Αρμένιο, τον Σύριο, τον Ασσύριο, τον Κουρδικό και τον Αραβικό λαό».

Η δήλωση προσθέτει: “Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που έκανε η Οθωμανική Αυτοκρατορία και αυτό που κάνει ο τουρκικός φασισμός σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι στο όνομα και τη μορφή, αλλά η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. Αυτό συμβαίνει και στο Καραμπάχ,  Η Τουρκία όπου ο φασισμός έχει υποστηρίζει τη δικτατορία του Αζερμπαϊτζάν, διαπράττοντας γενοκτονία και νέους εκτοπισμούς κατά του αρμενικού λαού. Οι Αρμένιοι εκτοπίστηκαν για άλλη μια φορά από τα εδάφη τους στο Karabagh. Πριν από αυτόν τον εκτοπισμό, ασκούνταν οι χειρότεροι τύποι πολιορκίας στον Αρμενικό λαό, που οδήγησαν στο θάνατο πολλών ως αποτέλεσμα της πείνας, του κρύου και της έλλειψης των βασικών στοιχείων της ζωής. Η ίδια πολιτική ασκείται και στους ανθρώπους μας στη Ροζάβα».

Η δήλωση συνεχίζει: “Οι άνθρωποι μας εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν, όπως συνέβη στη Serêkaniye και στο Girê Spî ή στο Efrin. Ομοίως, οι κάτοικοι που παραμένουν στα σπίτια τους δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγών και της κλοπής δημόσιας περιουσίας. Βλέπουμε σήμερα ότι ο τουρκικός φασισμός εργάζεται για τη διάδοση της σύγκρουσης μεταξύ των διαφορετικών εθνών στην περιοχή της Ροζάβα με στόχο να σπάσει την ενότητά τους, όπως τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Deir ez-Zor και η προσπάθεια διάσπασης μεταξύ των Αράβων και Κουρδικές συνιστώσες σε αυτές τις περιοχές. Σήμερα πρέπει να έχουμε επίγνωση αυτών των πολιτικών και να μην πέσουμε στα δίχτυα που προσπάθησε να σπείρει ο τουρκικός φασισμός. Πρέπει να πιέσουμε για ενότητα μεταξύ των διαφορετικών ανθρώπων. Αυτή είναι η επανάστασή μας, η επανάσταση της Ροζάβα».

Η δήλωση υπογραμμίζει ότι αυτή “είναι η επανάσταση του αγώνα των γυναικών και οι γυναίκες θεωρούνται ως βάση αυτού του αγώνα. Ως εκ τούτου, το τουρκικό κράτος κατοχής εργάζεται για να στοχεύσει τις γυναίκες σε όλους τους τομείς της ζωής, είτε  στρατιωτικούς είτε πολιτικούς. Σε αυτή τη βάση , ο έμπειρος σύντροφος Jîyan Tolhildan στοχοποιήθηκε, και έτσι ο Πρόεδρος του Συριακού Μελλοντικού Κόμματος, Μάρτυς Hevrîn Xelef, και πολλές επιθέσεις σαν αυτές που συνεχίζονται ακόμα.

Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί στις περιοχές της Ροζάβα είναι μόνο μέρος μιας σειράς πολλών επιθέσεων από το τουρκικό κράτος κατοχής. Η τουρκική νοοτροπία είναι σταθερή και δεν έχει αλλάξει, καθώς έχει μόνο πολιτική δολοφονίας και καταστροφής. Ακόμη και με όλες αυτές τις επιθέσεις, ο τουρκικός φασισμός δεν θα μπορέσει να τελειώσει την επανάσταση, γιατί είναι χτισμένος στο αίμα των μαρτύρων του λαού μας και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη της επανάστασής μας. Ζήτω οι μάρτυρες μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες μας».

2023-10-09T14:20:30+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top