Η Κέιτ Όσαμορ βουλευτής του Έντμοντον δήλωσε ότι οι δηλώσεις της πρωθυπουργού Μέι κατά των Κούρδων θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν ρατσιστικές επιθέσεις από εξτρεμιστικές τουρκικές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του Κούρδου.

 

Η βουλευτής Κέιτ Όσαμορ έγραψε επιστολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία υποστήριξε ότι «η Τουρκία βιώνει εξαιρετικές πιέσεις από την κουρδική τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 15 Μαΐου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η βουλευτής του Έντμοντον εξέφρασε τις ανησυχίες των ψηφοφόρων της για τις δηλώσεις της Μέι που στην πραγματικότητα «χαρακτηρίζουν 40 εκατομμύρια ανθρώπους ως τρομοκράτες».

Η επιστολή της βουλευτή Osamor έχει ως εξής:

«Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Έχω λάβει επιστολές από πολλούς από τους ψηφοφόρους μου που ανησυχούσαν και στενοχωρήθηκαν κατά την πρόσφατη ομιλία σας για την «κουρδική τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 15 Μαΐου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ολοκλήρωση της τριήμερης κρατικής επίσκεψης Ερντογάν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ψηφοφόροι μου πιστεύουν ότι εκφράσατε άνευ όρων υποστήριξή σας στο τουρκικό κράτος κατά τη διάρκεια αυτής της διάσκεψης και ότι δηλώσατε ότι έχουν υπογραφεί περαιτέρω συμφωνίες εμπορίου όπλων με την Τουρκία, παρά τα στοιχεία και τις αναφορές για το ευρύ φάσμα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, τόσο κατά του πληθυσμού της όσο και στα σύνορα, ιδιαίτερα στην κουρδική πόλη Αφρίν, η οποία δέχθηκε εισβολή στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Οι ψηφοφόροι μου εξοργίστηκαν ιδιαίτερα για αυτό που ειπώθηκε ότι η Τουρκία βιώνει «εξαιρετικές πιέσεις από την κουρδική τρομοκρατία» και εξέφρασαν την έντονη καταδίκη τους.

Οι ψηφοφόροι μου ανησυχούν βαθιά για τις επιπτώσεις των δηλώσεων που κάνατε και φοβούνται ότι θα ενθαρρύνουν ρατσιστικές επιθέσεις από εξτρεμιστικές τουρκικές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του Κουρδικού λαού.

Μου ζήτησαν επίσης να σας υπενθυμίσω ότι οι κουρδικές δυνάμεις υπήρξαν οι πιο σημαντικοί και αποτελεσματικοί σύμμαχοι του διεθνούς συνασπισμού στη μάχη κατά και την ήττα του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία του YPG νίκησαν ηρωικά το ISIS στην πρωτεύουσά τους, τη Ράκα μόλις πριν από 7 μήνες και συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ανθρωπότητα στον αγώνα τους στο Deir ez-Zor, ενώ προσπαθούν να υπερασπιστούν τον λαό του Αφρίν και βοηθώντας τον λαό της Συρίας να οικοδομήσειένα πλουραλιστικό , δημοκρατικό, οικολογικό σύστημα διακυβέρνησης και ισότητας των φύλων.

Θα γνωρίζετε, είμαι σίγουρος, τον κρίσιμο ρόλο που έχει διαδραματίσει η κουρδική κοινότητα στις ζωντανές κοινότητες μεταναστών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι οι τοπικές επιχειρήσεις, τα κοινοτικά κέντρα και οι σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες είναι επίσης βασικοί συντελεστές στη δύναμη της εθνικής μας οικονομία.

Η κουρδική κοινότητα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί βασική συνιστώσα σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι βαθιά πληγωμένη και ανησυχεί για τα σχόλιά σας.

Ως εκ τούτου, θα ήμουν ευγνώμων για μια απάντηση που θα ανταποκρίνεται άμεσα στις ανησυχίες των ψηφοφόρων μου για να τους καθησυχάσω και να τους εξασφαλίσω την υποστήριξή σας.

2023-09-04T16:21:44+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top