Η Κουρδική Συμμαχία Ελευθερίας και Δημοκρατίας μίλησε ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις και σφαγές στη Ροζάβα και κάλεσε την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πάρουν θέση.

Η Κουρδική Συμμαχία Ελευθερίας και Δημοκρατίας εξέδωσε γραπτή δήλωση διαμαρτυρόμενη για τη δολοφονία της Συμπροέδρου του Qamishlo Canton Yusra Derwêş, του αναπληρωτή της Leyman Şiwêş και του οδηγού Fırat Tuma από επίθεση με drone από το τουρκικό κράτος στις 20 Ιουνίου.

«Το τουρκικό κράτος στοχεύει το καθεστώς των Κούρδων»

Η δήλωση τονίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει εδώ και καιρό μια νέα στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Σημείωσε ότι η πιο πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση εναντίον της Συμπροέδρου του Qamishlo Canton Yusra Derwêş και των συντρόφων της σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών “ομαλοποίησης” στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου φιλοξενούνται Ρωσία, Τουρκία και Ιράν ως εγγυήτριες χώρες και η συριακή κυβέρνηση ως συμμετέχων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα με τη συνάντηση στη Αστάνα, αποδεικνύοντας το γεγονός ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι η λύση και η ομαλοποίηση στη Συρία και τη Ροζάβα.

Σημειώνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα της συνάντησης στη Αστάνα, η δήλωση αναφέρει: «Η μόνη «λύση» που πρότεινε η Τουρκία από την αρχή είναι να αποκαταστήσει το καθεστώς της Αυτόνομης Ροζάβα σήμερα και η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο μέλλον.”

Έκκληση σε λαούς και διεθνείς θεσμούς

Κάλεσμα να λάβουν θέση τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) , η δήλωση όρισε την τελευταία επίθεση στο Καμίσλο όχι μόνο ως πράξη τυραννίας που παραβιάζει τους νόμους αλλά και ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει ειρήνη με τον λαό της αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα των Κούρδων στη χώρα και σε άλλα μέρη του Κουρδιστάν. Αυτό θα ήταν για το καλό όχι μόνο του λαού μας αλλά και των λαών της Τουρκίας. Εάν είμαστε αδέρφια για χίλια χρόνια, τότε αναγνωρίστε τα επιτεύγματα των αδελφών και των αδελφών σας και ανοίξτε το δρόμο για μια ειρηνική δημοκρατική λύση στο εσωτερικό. Καλούμε επίσης τον ΟΗΕ και την ΕΕ να πάρουν θέση ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα που δεν αναγνωρίζει διεθνείς κανόνες και νόμους. Καλούμε τον λαό μας στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και τη διασπορά να σταθεί αλληλέγγυα με τη Rojava ενάντια στις επιθέσεις. Είναι ώρα για εθνική ενότητα και κοινή δράση».

2023-06-22T23:42:23+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top